Influenza A geen verwijt aan Volksgezondheid

De uitbraak van het H1N1-griepvirus dat tot nog toe aan vijf personen het leven heeft gekost, is volgens VHP-assembleelid Djoties Jaggernath, onder controle. Ook de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft dit bevestigd en gaf aan dat alles nu wel ‘’in place’’ is.
De griep die veroorzaakt wordt door het H1N1-virus, wordt ook wel Influenza A of Mexicaanse griep genoemd. De samenleving maakt zich ongerust, maar volgens Jaggernath die ook huisarts is in Nickerie, valt het ministerie niets te verwijten. Bepaalde huisartsen hebben in de media, het ministerie van Volksgezondheid verweten dat het te laat informatie heeft gegeven en maatregelen heeft getroffen met betrekking tot deze griep. Djoties vindt niet dat het ministerie te laat is opgetreden. Volgens hem vond er plotseling een uitbraak van Influenza A plaats. Nu het ministerie meer gegevens heeft, worden er maatregelen getroffen. In zijn district is de situatie vrij rustig.
Er hebben zich volgens Djoties tot nog toe geen ernstige gevallen voorgedaan. De mensen zijn op de hoogte van de griep en zij die er last van hebben, worden goed opgevangen.
Djoties zegt dat de symptomen overeenkomen met normale griep, maar deze griep kan een ernstige vorm aannemen die kan leiden tot de dood. Indien de griep zo heftig wordt, is behandeling noodzakelijk.
Volgens Jaggernath heeft geen enkele griep een specifieke medicatie. Belangrijk is daarom dat de samenleving erg alert is. Een goede weerstand opbouwen is belangrijk om te voorkomen dat men ziek wordt. En mensen die griepsymptomen hebben, moeten op tijd naar de huisarts.

-door Kimberley Fräser-

More
articles