Copa Airlines vliegt vanaf juli van en naar Suriname

N.V. Luchthavenbeheer Suriname en Copa Airlines Panama, hebben nu eindelijk het Memorandum of Understanding (MoU) getekend. De eerste vlucht vanuit Panama City naar Paramaribo wordt op zaterdag 06 juli 2019 uitgevoerd. Na een onderhandeling van bijkans drie jaar is het zover. Copa Airlines toonde al jaren interesse voor vluchten naar Paramaribo en bevestigde deze belangstelling door het tekenen van de intentieverklaring op donderdag 31 januari 2019, in de Ballroom van Royal Torarica in Paramaribo. Directeur Vijay Chot-kan van N.V. Luchthavenbeheer gaf tijdens dit heugelijke feit desgevraagd aan, dat Copa Airlines altijd enorme belangstelling heeft gehad voor Suriname. In mei 2018 is door de Panamese luchtvaartmaatschappij een bezoek gebracht aan Suriname. De ministeries van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T), Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en Buitenlandse Zaken (BuZa), maakten het mogelijk dat de gesprekken met Copa Airlines succesvol werden. De goedkeuring uit Panama City kwam kort daarna, waarna er definitieve afspraken zijn gemaakt.  Vijay Chotkan voerde aan dat de efficiëntie op de luchthaven verhoogd wordt door zaken te gaan digitaliseren. “De afhandelingen zullen sneller moeten geschieden, maar ook het personeel zal extra worden getraind. De upgrading van de vertrekhal wordt in maart 2019 afgerond. De vertrekhal wordt voorzien van meer units door de enorme interesse uit de private sector. Vanwege de regionale en internationale ontwikkelingen zijn wij gedwongen om mee te gaan. Het digitaliseren is niet meer een luxe, maar een verplichting, maar ook het hebben van de juiste faciliteiten om de passagiers en Airlines te kunnen accommoderen. De langverwachte innovatie zal op zeer korte termijn een feit zijn door de komst van de Airo Bridge, die wij kennen als de slurf, waar al jaren naar wordt gevraagd”, aldus Chotkan.

“Door het halen van Copa Airlines naar Suriname, wordt bewezen dat wij beschikken over de potentie en dat wij het aankunnen. Vooral het handelsverkeer zal er veel baat bij hebben, want de toerismesector zal verder uitgeput moeten worden. De passagiers die naar Suriname afreizen, zullen vrijwel alle sectoren aan doen door te investeren in de branches. Op dit moment is er sprake van gemiddeld 453.000 passagiers die de Johan Adolf Pengel luchthaven op jaarbasis aandoen. Copa Airlines Panama zorgt ervoor dat er een toename is van 16.000 passagiers extra per jaar. Het strategisch uitgezette plan van minimaal 1 miljoen passagiers per jaar zal in 2033 een feit moeten zijn en meerdere voordelen met zich meebrengen voor Suriname”, gaf directeur Vijay Chotkan tot slot aan.  Copa Airlines zal per 06 juli 2019 twee vluchten per week van en naar Paramaribo vanuit Tocumen Airport in Panama verzorgen.

More
articles