AZP krijgt donatie van USD 165.000

Het Academische Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft vanmorgen een donatie ontvangen van Apache Suriname ter waarde van US-dollar 165.000. Het betreft medische instrumenten, onder andere Nurse Utility-sets, medische gasflessen en –regelaars, elektronische bloeddrukmeters, en een rolstoelbus. De overdracht vond plaats bij het Auditorium AZP.
Claudia Marica-Redan, algemeen directeur AZP, is zeer erkentelijk voor de geste. Met deze apparaten zal er verbetering komen op diverse afdelingen en kan het personeel het werk efficiënter doen. Ze gaf aan dat het AZP zich in een transformatieproces bevindt, waarbij de verzelfstandiging van het ziekenhuis een belangrijke speerpunt is. Het AZP biedt voor meer dan 80 procent intensieve zorg.
Het AZP heeft volgens Marica-Redan een grote verantwoordelijkheid op het gebied van patiëntenzorg, onderwijs en research, vandaar dat het in een versneld tempo bezig is belangrijke projecten uit te voeren en te initiëren om zo de zorg naar de samenleving te verbeteren. De private sector speelt hierbij een grote rol.
Marica-Redan verzekerde Apache Suriname dat het ziekenhuis goed gebruik zal maken van de apparaten.”Geven aan het AZP, betekent geven aan de Surinaamse gemeenschap”, zei ze.
Aishel Bradley, external affairs bij Apache Suriname, gaf aan dat dit offshore bedrijf sinds 2013 in Suriname opereert en samen werkt met Staatsolie Maatschappij Suriname. Apache Suriname voert projecten uit op het gebied van gezondheidszorg, educatie en capaciteitsversterking. Bradley zei de AZP-leiding niet te schromen om indien nodig, een beroep te doen op Apache Suriname.

door Kimberley Fräser

 

More
articles