Corruptie is stelen van onze toekomst

Corruptie is stelen van onze toekomst. Jonge Surinamers zijn de grootste slachtoffers van corruptie en corruptief gedrag van politici. Door oneerlijk en corruptief beleid, wordt de toekomst van de jonge Surinamer ernstig in gevaar gebracht. Dit zegt DA’91-voorzitter Angelic Alihusain-del Castilho.
Gisteren heeft het jongerenforum van de partij, de anti-corruptievlag gehesen op het partijcentrum aan de Gladiolenstraat. DA’91 maakt zich sterk voor het bestrijden van corruptie. Alihusain-del Castilho geeft aan dat ook jongeren een rol kunnen spelen bij het bestrijden van corruptie en het creëren van een corruptievrije samenleving. Zij merkt op dat jongeren hierin een belangrijke taak te vervullen hebben. Door afkeuring te tonen voor corruptie, kunnen zij volgens Alihusain-del Castilho helpen deze doelstelling te realiseren. Volgens haar moeten wij een samenleving hebben waar er direct wordt opgetreden wanneer iemand corruptie pleegt. De DA’91-voorzitter zegt dat er een integriteitsplan moet komen binnen het onderwijs om kinderen van jongs af te leren dat stelen niet goed is en dat er consequenties aan verbonden zijn.
Met de anti-corruptievlag wil de partij voorbijgangers die zich schuldig maken aan corruptie, eraan herinneren waarmee zij zich bezighouden. Het is de bedoeling dat er ook in de overige districten dergelijke vlaggen komen.
“Als anticorruptie met de paplepel wordt gevoed aan kinderen, dan hebben wij weinig geld nodig om corruptie bestrijden”, aldus de politica. Volgens haar is een corruptievrije samenleving een proces Zij haalt aan dat de afgelopen jaren de jongeren verkeerde rolmodellen hebben gehad onder deze regering met hun ‘neks no fout’ beleid. Desondanks is de DA’91-voorzitter positief gestemd. Jongeren onderwijzen over corruptie, zal volgens haar een spin-off effect hebben. “Vaak genoeg scholen kinderen ook hun ouders”, zegt Alihusain-del Castilho. Indien binnen het onderwijs het integriteitsplan komt, ziet zij binnen tien jaar tijd een nieuwe Surinaamse samenleving waar intolerantie tegen corruptie de boventoon zal voeren.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles