‘BaZo-kaarten bij de vleet verdeeld’

“BaZo-kaarten worden bij de vleet verdeeld en ik ben deelgenoot daarvan”, zei William Waidoe (PL) gisteren tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee. Waidoe gaf aan dat alleen NDP’ers in aanmerking komen voor een BaZo-kaart, terwijl de president heeft aangegeven, dat het land niet alleen door en voor NDP’ers gerund dient te worden.
Waidoe zei voorts dat niet-NDP’ers ook in aanmerking komen voor een kaart dankzij minister Antoine Elias van Volksgezondheid die zijn medewerking aan hem verleend.
Assembleevoorzitter Jennifer Geer-lings-Simons, sommeerde hem om zijn woorden anders te formuleren, omdat hij zijn bewering op geen enkele manier zal kunnen staven, omdat er geen onderzoek is gedaan.
Waidoe voerde aan dat mensen in Nickerie de BaZo-kaart niet gratis willen, maar bereid zijn om te betalen. Echter zijn zij niet in staat om de premie in één keer voor een heel jaar te voldoen.
Geerlings-Simons zei daarop dat het Staatsziekenfonds (SZF) BaZo-verzekeringen verkoopt, maar geen geld voor een jaar vraagt. Zij vroeg Waidoe de zaken nogmaals anders te onderbouwen. Waidoe zei dat hij de zaak verder zal bespreken als de Wet Basiszorgverzekering aan de orde is in het parlement.

door Priscilla Kia

More
articles