Oemrawsingh gebracht naar Guyana

Het vermoeden bestaat dat de 40-jarige ondernemer Nitender Oemrawsingh met de boot naar Guyana is gebracht. Dit melden de Guyanese media op basis van ooggetuigen die de boot afgelopen maandag hebben gespot. Ook is er een blauwe auto gezien op het strand. De Guyanese politie heeft vlakbij het lichaam van Oemrawsingh autosporen aangetroffen. Een van de getuigen zei dat hij maandagochtend vroeg een schot heeft gehoord.
Via de backtrack route heeft niemand Oemrawsingh Guyana binnen zien komen. Commandant van de B-divisie, Paul Langevine, verklaarde gisteren dat Oemrawsingh gisteren werd geïdentificeerd door een oom in het ziekenhuis van Skeldon. Volgens Langevine is er een onderzoek ingesteld sinds Oemrawsingh in Berbice dood werd aangetroffen. Het strand wordt nauwkeurig onderzocht. Dinsdagmiddag verklaarde hij dat er nog niemand in hechtenis is genomen. Volgens Langevine is het waarschijnlijk dat politieambtenaren uit Suriname naar Guyana komen om aanvullende informatie te verstrekken aan lokale rechters.
Hij benadrukte dat zodra de Surinaamse politie naar Guyana komt of belangstelling toont om naar Guyana te komen, lokale onderzoekers meer informatie zullen hebben. Langevine gaf aan niet te weten hoe Oemrawsingh in Guyana is gekomen. Hij zei ook geen informatie te hebben gekregen over een boot die maandag op het strand Number 63 was gezien. Het vermoeden bestaat dat Oemrawsingh geliquideerd is. Hij was mogelijk betrokken bij de drugsvangst woensdag 9 januari in de Dr. Jules Sedney haven van 2300 kg.
De Surinaamse Narcotica Brigade heeft inmiddels vier verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om de twee inklaarders Hillary G. en Vanella M., truckchauffeur Shailendra O. en douaneambtenaar Dharmindersingh A.

More
articles