Transvaal verzuimt te winnen van DSI

De voetbalsters van Transvaal hebben gisteravond in het Dr.Ir. Franklin Essed Stadion verzuimd te winnen van Dames Sport Internationaal (DSI), die momenteel vanuit Nederland in Suriname op bezoek zijn. DSI speelde gisteren de eerste van haar twee interlandwedstrijden tegen Surinaamse damesclubs. De volgende partij is tegen Robinhood (voorheen SRD).

Gisteravond leidde Transvaal (voorheen Oema Soso) met 2-0 door doelpunten van Pamela Ansoe. Beide treffers werden in de eerste helft gescoord. Na de spelhervatting ging DSI uit een andere vaatje tappen Transvaal. De ploeg had voor de rust verzuimd de achterstand in de lopen toen Shivenny Leyman haar poging vanaf de 11m-stip gestopt zag worden door Transvaal-doelvrouw Nathalie Adang. De penalty was toegekend na een overtreding van Abigail Breinburg op Orthea Riley. De laatstgenoemde gaf de Transvaal-verdediging in de tweede helft handen vol werk, maar liet ook veel kansen onbenut. Het was Latoya Mitchell die in de 52ste minuut deze aansluitingstreffer liet noteren. Ruim een half uur later schoot Riley de ploeg van DSI langszij: 2-2. DSI neemt het vrijdag aanstaande in het Fred Derby Sportcentrum op tegen Robinhood. De ploeg uit Nederland bestaat verder uit de speelsters: Hadassa Brandon, Nancy Agaiti, Juanita Dollart, Cassandra Hoeksema, Jeanine Alexander, Roxanne Monkou, Francis van der Manden, Lorraine Prade, Tywana Pryor, Sabrina  Puiflijk, Tashira Renfurm en Mirelva Wongsodimedjo.

Het duel van gisteravond werd geleid door arbiter Mijens Rensch.

More
articles