Geen verdachte aangehouden in grote drugszaak

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft hedenochtend tijdens een persconferentie, geprobeerd licht te brengen in de grote drugsvangst van 8 januari jongstleden. Waarnemend Korpschef Roberto Prade, haalde aan dat er vier mensen zijn opgebracht voor verhoor, maar geen van hen heeft de status van verdachte gekregen. Er zijn wel personen in beeld gebracht die mogelijk als verdachte aangemerkt kunnen worden. Eerdere berichtgevingen in de media over een aanhouding in Nickerie, berusten volgens de leiding van het KPS niet op waarheid. Er was wel een opsporingsactiviteit op touw gezet, maar het resultaat daarvan was negatief.
Op 8 januari werd door diverse eenheden van het KPS een grote drugsvangst gedaan op de Dr. Jules Sedney Nieuwe Haven in Paramaribo.
Hoofdinspecteur Van Gobbel van het Hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, gaf aan dat de politie in totaal 2344, 50 kilogram cocaïne heeft onderschept. De drug was in 94 zakken verpakt. “De zeven containers die nog onderzocht werden, hebben niets opgeleverd.”
In verband met het nog lopende onderzoek, zijn niet alle vragen van de pers beantwoord. Prade wil dat het korps de tijd geboden wordt om het onderzoek rustig af te handelen. “We gaan niet gehaast werken, we willen verwijten voorkomen.” De pers heeft meerdere malen tevergeefs gevraagd op basis waarvan de personen die verhoord zijn, heen zijn gezonden. De pers is voor een verder uitleg verwezen naar het Openbaar Ministerie. Zowel Prade als Van Gobbel, hebben meerdere malen aangegeven dat in het belang van het onderzoek, zij niet alle informatie prijs kunnen geven. Hoofdinspecteur Van Gobbel haalde wel aan dat er een stappenplan is gecreëerd voor deze zaak, maar dat kan niet zomaar vrijgegeven worden.
De cocaïne was verstopt in containers waarin ook rijst zat. De naam van de eigenaar van de rijst, staat volgens het KPS wel op de inklaringsstukken, maar de persoon is nog niet voor verhoor opgebracht. ‘’Niet een ieder die wordt opgebracht, is een verdachte. Deze onderzoeken zijn niet vreemd voor ons, geef ons de tijd”, aldus waarnemend korpschef Prade.

door Richelle Mac-Nack

More
articles