Venstertijden voor zwaar materieel Wijdenboschbrug

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie ging tijdens een gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), in op de verkeersveiligheid op de Wijdenboschbrug. Op de brug vinden regelmatig verkeersincidenten plaats met alle ongerief van dien voor de weggebruikers.

De minister gaf aan, dat met het Korps Politie Suriname (KPS) is besloten zogenaamde ‘venstertijden’ te introduceren waardoor zwaar materieel niet op elke tijdstip over de brug kan gaan. Dit betekent dat zwaar materieel alleen op vastgestelde tijden en met begeleiding van de politie over de brug mag. Aan zowel de oostelijke zijde als de westelijke zijde van de brug wordt er streng toezicht gehouden op vrachtwagenchauffeurs die een ’boro’ willen nemen. ‘’Het gaat om de veiligheid van burgers en die mag niet in gevaar komen’’, aldus minister Getrouw. Wanneer een ondernemer de oversteek wenst te doen, moet die dat tijdig doorgeven aan de politie die de zaak verder begeleid.

Minister Getrouw geeft aan dat er op het moment dat een vrachtwagen wordt overgezet, het verkeer over de brug voor korte tijd wordt stilgelegd waardoor er even een stremming zal plaatsvinden. De politie zal alles in goede banen leiden. Deze maatregel is niet slechts bedoeld voor de feestdagen, maar ook om de veiligheid op de brug na de feestdagen te handhaven. ‘’Ook voor de tourbussen is voorlopig besloten dat deze niet over de brug gaan totdat er een oplossing voor is gevonden’’, zegt de bewindsman.

Minister Getrouw zei verder dat bij verkeersveiligheid, ook de attitude van de weggebruiker van belang is. Als de regels stipt worden nageleefd, kan er veel ongerief op de weg voorkomen worden. De Motor Surveillance Dienst (MSD) zal in de ochtend tussen 09.00 – 12.00 uur en in de middag tussen 16.00-18.00 uur, zwaar transport begeleiden. Tussen 23.00- 04.00 uur mag zwaar transport zonder begeleiding over de brug. De bewindsman geeft de samenleving de garantie dat er alles aan wordt gedaan om de veiligheid te garanderen. Met uitzondering van de Wijdenboschbrug, is het ook de bedoeling dat transport van zwaar materieel over de andere bruggen scherp in de gaten wordt gehouden. ‘’Als we het goed willen doen, moeten we de aandacht vestigen op alle bruggen’’, aldus de bewindsman.

More
articles