‘s Lands Hospitaal optimistisch over 2019

Bij de oudejaarsviering van het ’s Lands Hospitaal vanmorgen, blikten verschillende sprekers terug op het afgelopen jaar en spraken over de voornemens voor het nieuwe jaar. Imro Edam, voorzitter Bond Personeel ’s Lands Hospitaal, blikte terug op de moeilijke periode die de bond achter de rug heeft. Het was niet gemakkelijk geweest voor de bond tot eind april 2018. “Ik kan nu eindelijk vrij rusten. Geen slapeloze nachten. Het gaat nu goed met onze nieuwe minister Elias.” De bondsvoorzitter is ook optimistisch over Dayasankar Mathoera, die sinds oktober waarnemend algemeen directeur is.
Wat het financiële betreft, is de bondsvoorzitter niet ontevreden. Het hospitaal heeft een voorsprong op het aantal toelages dat het personeel nog moest ontvangen. Echter heeft het hospitaal nog een achterstand. Om die weg te werken, is een moeilijke job en een grote uitdaging. In zijn functie als bondvoorzitter, heeft Edam te maken gehad met drie verschillende directeuren en ministers en toch was er een achterstand. Volgens Edam wordt het tijd dat eraan zelfreflectie wordt gedaan om na te gaan wat fout gaat en welke nieuwe strategieën toegepast kunnen worden. In 2019 kijkt Edam uit naar een goed dynamisch jaar. Hij heeft alle vertrouwen in de directeur en de minister.
Mathoera schetste een beeld van de veranderingen die hebben plaatsgevonden sinds zijn aantreden. Het hospitaal staat bekend als een zeer goed en hygiënisch ziekenhuis, wat vooral komt door het open karakter van het ziekenhuis. Er zijn niet te veel gesloten afdelingen. Dit hospitaal staat bekend als een moeder en kind ziekenhuis, dit jaar waren er 500 meer bevallingen. Voor het jaar 2018 waren er 2920 bevallingen landelijk. Dit betekent dat het hospitaal goed is voor 30-35 procent van alle bevallingen landelijk. Verder zijn er nog grote uitdagingen voor het ziekenhuis wat investeringen betreft.
Minister Antoine Elias van Volksgezond-heid is blij dat er wat rust is gekomen binnen het hospitaal. Hij heeft ook alle vertrouwen in de nieuwe directeur. Verder zal er efficiënt gewerkt moeten worden, alleen zo kan het hospitaal veel geld besparen.

 

door Kimberley Fräser

More
articles