MZ heeft veel uitdagingen gekend in 2017

De Medische Zending (MZ) heeft in het jaar 2017 veel uitdagingen gekend. In haar recent uitgegeven jaarverslag 2017, geeft de MZ aan dat een van de uitdagingen, het onregelmatig en onvolledig kunnen beschikken over de overheidssubsidie is geweest, wat maakte dat een crisismanagement noodzakelijk was.
Het crisisjaarplan 2017 was voor het grootste deel hetzelfde als het jaarplan 2017, waarbij de doelen in percentages zijn aangepast aan de haalbaarheid onder de crisisomstandigheden. De directie van MZ vermeldt in het jaarverslag, dat het uitgangspunt hierbij was dat salarissen en lonen gegarandeerd bleven en dat logistieke kosten zoveel als mogelijk moesten worden verminderd.
Het crisisjaarplan 2017 van MZ is opgesteld met de leidinggevenden en droeg de goedkeuring van het bestuur.
De evaluatie van het jaarplan 2017, heeft volgens de directie uitgewezen dat de gemiddelde realisatie van de operationele doelen van het crisisjaarplan, 67 procent was.
De evaluatie en monitoring van het operationele crisisjaarplan is door de afdeling Monitoring Evaluatie Surveillance en Onderzoek (MESO) gedaan samen met alle afdelingen op basis van vooraf gestelde indicatoren.
Het operationele jaarplan 2017 is gebaseerd op het strategische beleidsplan 2016-2018 van MZ.
Dit plan gaat uit van vier hoofdthema’s: veiligstellen van de gezondheid van de doelgroepen door verdere verankering van het Integrated Primary Health Care (IPHC)-zorgmodel; kwaliteit van het zorgaanbod en innovatie IPHC; deskundig en gemotiveerd human capital; en effectief en efficiënt financieel beheer.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles