‘In 2018 is het leven zwaarder geworden’

“Het jaar 2018 heeft geen verandering gebracht in het leven van de Surinamer”, zegt Abop-volksvertegenwoordiger Edward Belfort in gesprek met De West. Hij zegt dat door het slechte beleid van de regering, het leven juist zwaarder is geworden. Dat veel mensen ontevreden zijn over de gang van zaken in het land, blijkt uit de berichten op sociale media en opbelprogramma’s waarin de mensen hun mening kunnen geven. Velen uiten hun ontevredenheid via deze kanalen, omdat men volgens Belfort bang is om acties te voeren vanwege de vrees voor rancune. “Het enige wat ze nu doen, is wachten op 2020 om deze regering weg te stemmen”, zegt de Abop-volksvertegenwoordiger. Belfort wijst erop dat de NDP de gevraagde vijf jaar heeft gehad van het volk. “Ze vroegen naar nog vijf jaren, omdat ze van mening waren dat ze nog niet alle huizen hadden gebouwd.
De diepvrieszeehaven, fly-over, treinbaan, waren er ook niet.
Echter is de regering nog steeds niet in staat geweest om al deze dingen te be-werkstelligen.’’ De beloftes om de koers omlaag te brengen en voor stabiliteit te zorgen, zijn ook niet nagekomen volgens Bel-fort.Dat de situatie steeds slechter wordt, is volgens hem te zien aan de vele stakingen in de diverse sectoren. Hij noemt als voorbeeld de constante problemen in de bussector. “En in dit mislukte jaar zijn ook de ambtenaren op het laatste moment gepakt door deze regering. Ze hebben twk gehad, maar de helft van hun bruto salaris is ingehouden”, stelt de volksvertegenwoordiger.
Kijkend naar het verloop van diverse zaken, denkt de parlementariër niet dat het komende jaar veel beter zal zijn. Hij haalt aan dat hervormingen in het onderwijs en de volksgezondheid, het leven voor veel Surinamers moeilijk maakt. Het inschrijfgeld van het basisonderwijs dat bijvoorbeeld afgeschaft was door deze regering, is in de vorm van materiaalkosten weer geïntroduceerd. Ook de sterk verhoogde collegegelden voor de universiteit en de hbo-opleidingen met de bijbehorende boekengelden, volgens Belfort moeilijk op te brengen voor tal van studenten. Aan de volksgezondheid moet volgens hem ook gewerkt worden, de dood van zes baby’s eerder dit jaar, vindt de parlementariër vreselijk.
Door deze hervormingen en de wederom geïntroduceerde rij- en voertuigenbelasting, is het assembleelid van mening, dat deze overheid er alles aan doet om de portemonnee van het volk leeg te halen.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles