Dankzij donaties leuke kerst voor kinderen in tehuizen

Kinderen in de tehuizen Maria Hoeve, Zout der Aarde, Stichting Claudia A, Huize Tyl Tyl en Stichting Mijn Zorg, zullen dit jaar ook een leuke kerst hebben dankzij de donatiecampagne die de Foundation for Education & Humanity in samenwerking met Kids Mode vanaf 14 december, op touw heeft gezet. Zowel het bedrijfsleven als de samenleving heeft een steentje bijgedragen. Volgens Diego Russel, voorzitter van de Foundation for Education & Humanity, zullen de spullen op tweede kerstdag bezorgd worden aan de tehuizen.
Vanaf 14 december konden personen en organisaties onder andere toiletartikelen, kleding, speelgoed en levensmiddelen doneren. De spullen konden elke dag afgeleverd worden bij Kids Mode aan de David Simonstraat. Volgens Russel ging het in eerste instantie om vier tehuizen. Het vijfde is er pas later aan toe gevoegd toen de organisatie hoorde over het tehuis. “We zijn tevreden met de spullen”, zegt Russel. De organisatie is vooral verrast over de kleding en het speelgoed dat zij heeft ontvangen. Ook spreekt Russel zijn dank uit naar de samenleving en het bedrijfsleven.
Het is niet de eerste keer dat het fonds kinderen in tehuizen een leuke kerst bezorgd. Elk jaar wordt een ‘Kerst met kinderen’ activiteit gehouden in de vorm van een kerstdiner waarbij de kinderen ook kerstcadeautjes krijgen. Deze activiteit kon dit jaar wegens overmacht niet doorgaan, waarna de foundation besloot een donatiecampagne te starten om de kinderen toch fijne feestdagen te bieden. De organisatie hoopt volgend jaar met kerst een combinatie van een donatiecampagne en een ‘Kerst met kinderen’ te organiseren.

 

door Priscilla Kia

More
articles