Staat ruim SRD 1 miljoen schuldig aan boothouders

De staat is ruim SRD 1 miljoen schuldig aan de boothouders van Comme-wijne. Dat is de conclusie van het nieuwe bestuur dat recent geïnstalleerd is bij de Belangen Organisatie Veerboot-houders van Commewijne (BOVC). “De overheid heeft zeventien maanden achter elkaar verzuimd om de subsidie op brandstof over te maken”, zegt secretaris Anoep Debidien.
De subsidiegelden die aan de boothouders moeten worden uitbetaald, zijn volgens hetzelfde model gekoppeld aan de bushouders die zijn aangesloten bij de Particuliere Lijnbus Organisatie (PLO). Ruim 70 boothouders zijn aangesloten bij de BOVC. “Elke boothouder moet een bedrag van SRD 10.000 tot SRD 20.000 per maand uitgekeerd krijgen, afhankelijk van het traject waar hij wordt ingezet”, aldus Debidien.
Hij benadrukt dat de boothouders het wachten op de subsidiemiddelen al beu zijn. Vanaf 2010 tot en met midden 2017, is de subsidie normaal uitgekeerd. “Plotseling zijn er problemen ontstaan onder ex-minister Jerry Mi-randa. We waren met hem aan de on-derhandelingstafel, maar de gesprekken leverden niet veel op. We snappen niet wat er aan de hand is”, aldus Debi-dien.
Hij zegt verder dat in januari er met de huidige minister van Openbare Werken, Trans-port en Communicatie, Patrick Pengel, ge-sprekken gevoerd zullen worden. “We moeten praten, anders zal er actie worden ge-voerd. Er steken dagelijks 5000 mensen vanuit Commewijne over naar Paramaribo en zij zullen de dupe worden van het lakse gedrag van de overheid, maar we hebben geen keus.” Momenteel wordt er voor een stadsrit SRD 1,75 neergeteld, een bedrag dat bij lange na niet voldoende is voor de boothouders.

 

door Seshma Bissesar

More
articles