December 14, 2018


Personeel CBB klaargestoomd voor nieuw ID-kaartensysteem


December 14, 2018

Een geselecteerd deel van het personeel van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), heeft op het CBB-complex aan de Jaggernath Lachmonstraat, een train-the-trainers course gevolgd om te kunnen omgaan met het nieuwe ID-kaartensysteem van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij leerden omgaan met het werksysteem printing house. De nieuwe ID-kaarten of eID’s, zullen binnenkort worden uitgeprint met dit systeem. Valerie Finsy, hoofd van de afdeling ID-kaarten van het CBB, geeft aan dat de cursus in het Engels is. “We hebben een selectie gemaakt uit een groep van beleidsmedewerkers en afdelingshoofden, zodat zij de informatie op hun beurt makkelijker kunnen overbrengen aan het overig personeel.” ‘’De training bestaat uit twee delen. Het gaat om de operators en de administrators training’’, zegt Michael Kromodimedjo, hoofd ICT-afdeling CBB. De operators zijn de gebruikers van het systeem. Zij zullen te werk gesteld worden op de diverse bureaus voor burgerzaken (bvb’s) en in de printing house. Het gehele systeem bestaat uit verschillende fasen. De training is bestemd voor degenen die verantwoordelijk zullen zijn voor het totaal systeem. “Denk bijvoorbeeld aan het maken van back-ups, ervoor zorgen dat alles operationeel is en dat er geen issues zijn met betrekking tot de verbindingen met de database.” Malvin Renfrum, beleidsadviseur op het ministerie van Binnenlandse Zaken, zegt dat de aanvragen voor het maken van de ID-kaarten worden gedaan bij de bvb’s. “De aanvraag, wat onder andere inhoudt de foto, de handtekening, de vingerafdrukken van de burger, wordt naar printing house gestuurd. Hier wordt de informatie op juistheid gecontroleerd en als alles klopt, wordt de ID-kaart uitgeprint. De uitgeprinte ID wordt teruggestuurd naar het bvb waar de persoon de aanvraag heeft ingediend”, aldus Renfrum.