Kromowidjojo verovert WK-goud op 100m vrije slag

Ranomi Kromowidjojo heeft vandaag de WK kortebaan in het Chinese Hangzhou op overtuigende wijze goud veroverd op de 100 meter vrije slag. Kromowidjojo tikte met een comfortabele voorsprong als eerste aan in 51,14.

Haar Nederlandse landgenote Femke Heemskerk klokte dankzij een knappe inhaalrace de tweede tijd (51,60) en de Amerikaanse Mallory Comerford moest met brons genoegen nemen (51,63).

Voor Kromowidjojo is het haar tweede wereldtitel op de 100 vrij (kortebaan). De 28-ja-rige Groningse, die vorig jaar bij de EK in Kopenhagen ook goud won op het koninginnennummer, moest twee jaar geleden bij de WK in het Canadese Windsor met zilver genoegen nemen.

De 31-jarige Heemskerk pakte in 2014 WK-goud op de 100 vrij en benadrukte met haar zilveren plak in Hangzhou haar goede vorm van de laatste tijd. Zij verbeterde in november bij de wereldbeker in Singapore nog haar persoonlijk record op de 100 vrij door in 51,29 aan te tikken.

De Nederlandse toptijd op deze afstand (kortebaan) is nog wel in handen van Kromowidjojo: 50,95. Het wereldrecord van de Australische Cate Campbell staat op 50,25.

More
articles