Princo en Ephraimzegen delen punten

Princo en Ephraimzegen hebben zondag de punten broederlijk verdeeld in de reguliere competitie van de Kwatta Sport Bond (KSB). Na een ruststand van 1-0 in het voordeel van Ephraimzegen werd het uiteindelijk een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft deelde Ephraimzegen de lakens uit. Vooral op het middenveld leden de spelers van Princo vaker balverlies. Het doelpunt van Ephraimzegen kwam op naam van Miguel Henkie, terwijl Rufunuis Val-poort voor Princo scoorde.

Na de spelhervatting wierp het gesprek dat Princo-coach Kenneth Dors in de rust met zijn spelers had, vruchten af. Dors pleegde in de 54ste minuut ook twee wissels in de voorhoede. Gersey Djemesi en Giovanni Harderwijk moesten plaats maken voor Jail Vei-ra en Marcello Triesie. Volgens de oefenmeester werden er kansen gecreëerd maar niet benut. “We gaan moeten werken aan de afronding en natuurlijk ook het zuiver passen. Sommige spelers liepen te vaak met de bal en leden balverlies.” Hij zegt dat hij moest ingrijpen in de voorhoede, omdat enkele spelers niet hard genoeg werkten. Na de aanpassingen, bleef het resultaat volgens Dors dan ook niet uit. Hij zegt dat Princo zich nu gaat voorbereiden op de partij van zondag aanstaande tegen Sophia’sLust.

Coach Marinio Balsemhof van Ephraimzegen zag zijn spelers domineren in de eerste helft. “We hebben er op getraind en de uitvoering moest in de partij plaatsvinden, maar de spelers wilden soms te veel doen”, aldus Balsemhof, die zegt dat een speler maar voor een paar seconden vrijstaat. “..En als je de bal te lang te houdt, is die speler niet meer vrij. We gaan flink trainen en zaken anders aanpakken.”