December 3, 2018


Politici vol lof over jarige PL


December 3, 2018

Verschillende politici waren vol lof over de Pertjajah Luhur (PL)-feestvergadering afgelopen zaterdag in het PL-centrum te Beekhuizen. Dit in het kader van haar 20 jarig bestaan. De aanwezige Abop-voorzitter, Ronnie Brunswijk vertelde dat PL haar bestaan in politiek Suriname heeft bewezen en een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van ons land. Brunswijk zei dat Paul Somohardjo, voorzitter van PL een strijder en doorzetter is, die ondanks de vele tegenslagen, de durf heeft om door te gaan. Hij memoreerde dat PL, Abop nooit in de steek heeft gelaten. “Ook niet in de moeilijke tijden” aldus Brunswijk. PL heeft vele politieke tegenslagen doorgemaakt in de afgelopen periode. Zo zijn prominente leden uit de partij gestapt en hebben hun eigen partij opgericht en ook zijn DNA-leden overgelopen. Glenn Oehlers, ondervoorzitter van de VHP en eerste plaatsvervanger van VHP-voorzitter, Chan Santokhi zei in zijn felicitatieboodschap dat de geschiedenis ons heeft geleerd dat afsplitsingen en overlopers nooit succesvol zijn geweest. Hij merkte op dat ofschoon PL hiermee vaker te maken heeft gehad, zij zich staande heeft weten te houden en desondanks een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van Suriname. Oehlers richtte zich voornamelijk Somohardjo, die volgens hem het fundament is van het constante succes en die de partij onderscheidt van anderen. Zowel Oehlers als Brunswijk gaf aan dat ons land thans met dezelfde problemen zit, die zij hebben meegemaakt in het verleden en toen hebben opgelost. Oehlers benadrukte dat wij niet moeten kijken naar wat ons scheidt, maar moeten kijken naar datgene dat ons bindt en samenbrengt. “Alleen dan zullen wij in staat zijn dit volk verder tot ontwikkeling te brengen met welvaart en welzijn”. Brunswijk moedigde het volk aan niet op te geven. Hij deed een beroep op de Javaanse Surinamers om zich te bundelen en te stemmen op partijen als PL, NPS en Abop. De Abop-voorzitter onthulde dat zijn partij reeds gesprekken heeft gevoerd met PL en de NPS en dat zij bij de komende verkiezing samen zullen werken, ongeacht in welk kiesstelsel ze komen. Hij zei ook dat er hierover met de VHP op korte termijn gesproken zal worden. Brunswijk benadrukte, dat zonder bundeling, het niet mogelijk zal zijn om verkiezingswinst te behalen om zo de huidige regering naar huis te sturen. Voor de feestvergadering begon te Beekhuizen werd er een PL-optocht gehouden vanuit de Anthony Nesty Sporthal richting het PL-centrum. Dit ving aan om 16:00u. Voertuigen versierd in de kleuren van de partij en vlaggen reden met veel getoeter in de stoet. -door Johannes Damodar Patak-