December 3, 2018


Dojo Couture: Nieuw, Modern en Aangenamer


December 3, 2018

Na een grote verbouwing van ruim zes maanden is Dojo Couture op de hoek van de Domineestraat en de Jodenbreestraat heropend. Dit concept is nieuw, modern en aangenamer. Tot voor kort stond deze winkel bekend als Dojo maar heeft recentelijk een naamsverandering ondergaan. Dojo is ontstaan uit de eerste letters van Domineestraat en Jodenbree-straat. Om 10:00 uur vanmorgen vond de opening plaats en daarbij ontvingen de eerste honderd kopende klanten een Levi’s T-shirt. Voor de algemeen directeur Conrad Issa betekent de ‘nieuwe winkel’ een mijlpaal. Dojo Couture is volgens hem bijzonder, omdat zij behoort tot de winkels die al langer dan 25 jaar bestaan. Al een paar jaar was het concept van de leiding het winkelen voor de klant aangenamer te maken. Dit concept werd eerst uitgevoerd bij Lucky Store aan de Jodenbreestraat twee jaar geleden. Echter was de uitvoering bij Dojo Couture anders, omdat de winkel voor ruim zes maanden gesloten werd, wat van grote invloed was op de kosten en omzetten. Maar dat was de enige manier om het beoogde concept te realiseren, omdat er grote aanpassingen gedaan moesten worden aan het gebouw. De uitbreiding houdt in dat het gebouw nu uit een drievoud bestaat, het concept is veranderd, een nieuw modern logo en de inrichting zijn zodanig gedaan dat het nu zeer klantvriendelijk is, dat mensen op een zeer aangename manier en de nieuwste snufjes op het gebied van airconditioning tot aan geavanceerde roltrappen naar de eerste en tweede verdieping, kunnen gaan om op hun gemak inkopen doen. Ook is er een Tic Tac café in de bovenverdieping. Naast het café is het balkon ingericht met aantrekkelijke meubilair, waar de klant gezellig wat kan nuttigen. Hiermee wil de directie bereiken dat er meer beleving komt voor de klanten en zij kunnen genieten van de binnenstad. Naast de topmerken Levi’s en Tommy Hilfiger is het assortiment uitgebreid met cosmeticaproducten in de moderne make-up corner, metname Golden Rose, het populairste cosmeticamerk. Een team van visagisten is op deze afdeling aanwezig voor make-up advies. De directie is al geruime tijd bezig met de continuïteit van de branding. Er werd toen besloten de naam Dojo te behouden en niet specifiek door te gaan met Lucky Store. Twee brands zullen voortaan gepromoot worden, namelijk Lucky Store en Dojo Couture. ‘Als retailbedrijf in deze branche zijn we sterk afhankelijk van het reëel beschikbare inkomen van de gemiddelde burger. Wij moeten het hebben van het lager tot midden inkomen der klanten. Er staat ons dus een grote uitdaging te wachten. Ook zijn wij afhankelijk van de politiek in Suriname”, aldus Issa. Los van het zakelijke kijkt de directe uit naar een succesvolle maand december. Het was zeer belangrijk dat de opening begin december heeft plaatsgevonden, gezien het de drukste feestmaand is van het jaar. De opening werd reeds twee keer uitgesteld. Als deze deadline opnieuw was uitgesteld, zou er een nog grotere inhaalslag gemaakt moeten worden.   -door Kimberley Fräser-