November 27, 2018


Mengao en FCB strijden om finaleplek


November 27, 2018

De ploegen van ZV Mengao en FCB starten vandaag de best-of-three herkansings-serie (voor ZV Mengao) om een plek in de finale van de Djojo Bedrijven Groep Futsal Playoff. ZV Mengao werd zondag naar de voor het tweede jaar op rij naar de herkansing verwezen door titelverdediger Styx/The Kuldipsing Group. Het was ZV Mengao dat een 1-0 voorsprong nam in deze serie door het eerste treffen op zondag 18 november na penalty’s met 8-7 te winnen. Styx sloeg drie dagen later terug met 6-4 en trok daarmee de seriestand gelijk. De meervoudig landskampioen maakte de serie uiteindelijk afgelopen zondag af door game 3 met 3-2 te winnen. Styx plaatste zich zodoende als eerste voor de eindstrijd. In de algemene ronde, won Styx, dat als nummer 1 de playoffs inging, beide ontmoetingen tegen ZV Mengao. Op zondag 24 juni werd het 6-2 in de eerste ronde en in de tweede ronde 5-3 op zondag 21 oktober. Het is het tweede jaar op rij dat ZV Mengao door Styx naar de herkansing wordt verwezen. Vorig seizoen won Styx de voorrondeserie met 2-0. ZV Mengao rekende daarna in de herkansing met 2-0 af met The Lions en verloor vervolgens de finaleserie met 0-2 van Styx. In 2016 stonden deze ploegen ook tegenover elkaar. Nadat Styx met 6-3 een 1-0 voorsprong had genomen in de serie, kwam ZV Mengao terug en won toen game 2 na penaly’s met 9-8. Vervolgens won Mengao ook game 3 (6-3) en daarmee ook de serie. In de herkansing wees Styx de ploeg van SV Kabel Boyz/Kuna Group met 2-0 terug en werd Mengao daarna in de serie met 2-0 verslagen. In 2016 was Styx in de voorrondeserie met 2-1 de betere ploeg. Mengao ging in de herkansing met 2-0 langs FC Internacional en verloor de finale met 0-2 van Styx. FCB, de nummer 4 van de algemene ronde, plaatste zich voor de strijd om een finaleplek door de serie tegen nr.3 ZV All Stars met 2-0 te winnen. De eerste ontmoeting tegen ZV Mengao vangt vanavond om 20:30 uur aan en wordt voorafgegaan door de partij tussen SV Brodas en Parkeer Boys in de tweede klasse om 18:00 uur en om 19:15 uur FCB 2-ZVV Kismet in de eerste klasse.  Parkeer Boys speelt tegen SV Brodas de herkansings-serie om een finaleplaats, waar FC Fire Fighters de tegenstander is. Fire Fighters plaatste zich door een 2-0 seriezege op SV Brodas als eerste voor de finale. Brodas werd verwezen naar de herkansing. Parkeer Boys won zondag game 3 tegen ZV Zwaluw’96 2 na verlenging met 8-6, dit na een 4-4 eindstand na de reglementaire speeltijd. Hiermee besliste de ploeg de seriestand met 2-1 in haar voordeel. Ook ZVV Kismet en FCB 2 spelen een herkansingsserie om een finaleplek.  FCB 2 werd door eerste finalist Styx/MN Car Center verwezen naar de herkansing, terwijl ZVV Kismet de serie tegen Djogo 2000 won.