Staat kan verdienen aan parkeerprobleem

Het Korps Politie Suriname (KPS) maakte onlangs bekend dat het strikt verboden is auto’s op en rondom het Onafhankelijkheidsplein te parkeren, indien dit toch gebeurt, zal het voertuig op kosten van de eigenaar worden weggesleept. Abop-parlementariër Marinus Bee, tevens lid van de vaste commissie van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, zegt desgevraagd dat de staat kan verdienen aan het parkeerprobleem in onze binnenstad. Nu loopt de staat volgens Bee inkomsten mis. Het commissielid stelt voor dat er vier zones worden gecreëerd in de binnenstad. “Hoe centraler men wil parkeren, hoe meer men zal betalen”, zegt Bee.
Hij legt uit dat er parkeervakken moeten worden aangelegd met daaraan gekoppeld automatische betaalmeters. De parlementariër stelt dat met het invoeren van betaald parkeren, ook de criminaliteit zal worden ingedamd, omdat er veel minder auto’s in de binnenstad zullen parkeren. Ook zegt hij dat mensen in ons land van gemak houden en zo dicht bij als mogelijk willen parkeren om hun zaken te doen.
Bee benadrukt dat bewegen van groot belang is voor de gezondheid en dat betaald parkeren hieraan zeker een bijdrage zal leveren.
Bee geeft aan dat de investering die nodig is hiervoor, geen onderdeel is van de rij- en voertuigenbelasting. Hij geeft aan dat de naam ‘rij- en voertuigenbelasting’ verkeerd is, omdat slechts 10 procent van deze belasting bestemd is voor het onderhoud van de wegen. De parlementariër benadrukt dat de regering het volk in de maling neemt, en slechts meer inkomsten genereert om aan haar uitgaven te voldoen. Bee benadrukt dat SRD 8,3 miljoen nog lang niet voldoende is om de wegen van ons land te onderhouden. Hij noemt als voorbeeld Nederland, waar de mensen ook rij- en voertuigenbelasting betalen, maar tegelijkertijd ook zien waarvoor zij betalen.

More
articles