November 20, 2018


Broers Dongo naar WWE tryout


November 20, 2018

De broers Donovan en Leandro Dongo vertrekken op 30 november aanstaande naar Chili voor een WWE tryout. Het is niet dat de Surinaamse broers zullen worstelen, maar er zullen verschillende testen gedaan worden op onder meer conditie, kracht, flexibiliteit en doorzettingsvermogen. Donovan vertelt aan De West dat hij van plan was om zich in 2019 in te schrijven bij een pro wrestling school in de VS. Het doel was om zo zijn doorbraak te maken in de pro wrestling scene. Op een gegeven moment kwam hij per toeval een advertentie tegen voor de tryout. Dat gebeurde toen hij naar een worstel video op youtube keek. “Ik werd bijna gek”, aldus Donovan Dongo, die zegt dat nadat hij was ‘aangenomen’ zijn jongere broer ook interesse toonde. De deadline op de website waar Donovan zich had opgegeven was echter 7 november, dus adviseerde hij Leandro om het via een an-dere weg te proberen, dit omdat er nog andere locaties en tryout dagen waren. Uiteindelijk gaan beide broers samen naar Chili. Het betekent heel veel voor Donovan, omdat Suriname op het gebied van worstelen een nieuwe weg kan inslaan  “Op zo een manier motiveren we de jongeren ook om nooit op te geven en om hun dromen achterna te gaan. Blijf hard werken.” Beide atleten zijn een ieder dankbaar voor de ondersteuning. Aan de try out zullen ongeveer 40 personen deelnemen.