November 9, 2018


Suriname heeft beter doelsaldo tegen Jamaica


November 9, 2018

Suriname blijkt in de laatste zeven wedstrijden tegen Jamaica een beter doelsaldo te hebben, namelijk vijftien doelpunten voor en 9 tegen. De twee landen ontmoeten elkaar op zaterdag 17 november aanstaande in het kader van de Concacaf Nations League-kwalificatie. Voor wat betreft winst/ verliesstaat staan de twee landen op gelijke hoogte: beiden wonnen ze drie keer van elkaar en speelden eenmaal gelijk. De grootste zeges zijn echter voor Suriname. De laatste ontmoeting tussen Suriname en Jamaica dateert van 13 november 2016, toen wonnen de Jamaicanen op eigen bodem met 1-0 in het kader van de Caribbean Cup. Daarvoor werd er op 7 augustus 2011 in Suriname 2-2 gelijk gespeeld in de voorrondes van d Olympische Spelen. Op 21 april 1996 won Jamaica in eigen huis met 1-0 in de voorronde van het WK en op 31 maart in hetzelfde jaar was de eerste wedstrijd in deze voorronde in Suriname ook 1-0 geëindigd voor de eilandbewoners. Het betekent tegelijk dat Suriname vanaf 1996 niet meer van Jamaica heeft gewonnen, want onze laatste overwinning op de Reggea Boyz dateert van 28 mei 1996. Op Trinidad was Suriname in de CFU finale met 3-1 te sterk. Ook de twee voorgaande ontmoetingen werden in winst omgezet: op 1 januari 1961 won Suriname eveneens op Trinidad een vriendschappelijk duel met 5-0 en op 17 juni 1966 werd het ook in een vriendschappelijk duel op Haïti 5-3. De komende wedstrijd is op Jamaica. De selectie is gistermorgen voor een trainingskamp naar Miami vertrokken. De groep bestaat uit de spelers: Claidel Kohinor, Sersinio Profijt, Cherwin Doorson, Ivanildo Misidjan, Purcy de Baas, Miquel Darson, Anduelo Amoeferie, Pressen Waterberg, Ervin Tjon A Loi, Sergino Eduard, Sorencio Juliaans, Renzo Akrosie, Roxey Fer, Shorano Mawie, Ivenzo Comvalius, Moreno Asoman, Cerezo Haabo, Donnegy Fer, Sa-verio Adenie, Alvaro Verwey, Brian Elshot en Stefano Rijssel. De officials zijn: Roy Samuel (delegatieleider), Dean Gorré (hoofdtrainer), Dewkoemar Mangalie (kee-perstrainer), Eugéne Verwey (assistent trainer), Neil Sakimin (teammanager), Mario Renfurm (materiaalman), Johnny Gambier (verzorger) en Deepak Sardjoe (arts).