Telesur en CBvS op herhaling in futsalfinale

Telesur en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) staan vrijdagavond wederom tegenover elkaar in de futsalfinale van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus). De telecomprovider trok het vorig jaar aan het langste eind en gaat voor een back-to-back titel. Het wemelt van zaalvoetbalkwaliteit in de Telesur-selectie. De geelblauwe formatie kan rekenen op de kern van hoofdklasser Zwaluw’96 (Claidel Kohinor, Ike Adams, Furgill Pinas en Bruce Di-poredjo). Binnen het team lopen verder nog een aantal goede zaalvoetballers rond.

De CBvS moet het vooral hebben van een mix tussen jong en oud. Nieuwe aanwinsten Alfredo Fonkel en Alfredo Finki zijn dit jaar aan de oude kerngroep bestaande uit Furgill Ong A Fat, Romano Sordam, Ferdinand Jap A Joe, Harold Blokland, Furgill Pinas en Otmar Moor toegevoegd. Gezien de zaalvoetbalkwaliteiten belooft de finale een waar spektakelstuk te worden.

Telesur ontdeed zich maandagavond in de Ismay van Wilgensporthal middels goed georganiseerd en slimspel met 7-0 van het KPS. De wetsdienaren hadden geen schijn van kans tegen de titelverdediger, die bij rust al een ruime 5-0 voorsprong had genomen. Wat de gewapende macht ook deed zij konden niet door de waterdichte defensie van de telecomprovider komen. Clint Ost (2x), Bruce Diporedjo, Adams, Earvin Karyomenggolo, Kohinor en Andrew Krekko waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

Het treffen tussen CBvS en het SZF verliep niet naar verwachting. Iedereen had zich opgemaakt voor een enerverende ontmoeting, maar de bankiers dachten hier anders over. SZF begon opvallend genoeg zonder sterkhouders Ivanildo Misidjan en Daninho Gill. Het duo arriveerde later in de hal en tegen de tijd dat zij hun invalbeurt maakten met nog 8:51 te spelen had de moederbank reeds een 3-0 voorsprong.  Voor CBvS scoorden Ong A Fat (5x), Otmar Moor en Fonkel. Bryan Sadhoe, Ulrich Reding en Misidjan noteerden de SZF doelpunten.

Overige uitslagen: SWM-SLM 8-4. Bij het ingaan van rust leidde de SWM met 3-2. Joal Menes (3x), Christopher Hall (2x), Miguel Ficky, Frits Francis en Fabian Kensenhuis scoorden voor SWM. Voor SLM scoorden Keven Sporkslede, Antoine Vliet, Giovanni Frijmersum en Kevin Cairo.

EBS-Staatsolie 8-7.  Staatsolie had bij rust een 5-3 voorsprong. EBS: Quincy Fernandes (3x), Purcy de Baas (2x), I.Solomon (2x) en Stefan Banetti. Staatsolie: R.Landolf (3x), A.Landolf (2x) en E.Steward (2x).

Programma vrijdag 2 november finaleronde (Ismay van Wilgen Sporthal):

18.00 uur Staatsolie-SLM 7e/8e; 19.00 uur SWM-EBS 5e/6e; 20.00 uur SZF-KPS 3e/4e en 21.00 uur Telesur-CBvS 1e/2e.

More
articles