SLM prolongeert volleybaltitel in stijl

Al juichend en feestend vierden SLM’ers dinsdagavond in de Ismay van Wilgensporthal hun back-to-back volleybaltitel van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus). De nationale carrier was voor het tweede opeenvolgende jaar sterker dan aartsrivaal en dertienvoudigkampioen Staatsolie (25-16 en 25-20). Het goed opgekomen publiek kreeg een waar spektakel voorgeschoteld van twee bedrijven, die aan elkaar gewaagd waren. De concurrenten stonden overigens voor het vijfde opeenvolgende jaar tegenover elkaar. Voor de luchtvaartmaatschappij de 7e opeenvolgende finale.

Geheel volgens verwachting begonnen de bedrijven fel. Het liep tot een score van 6-5 gelijkopgaand. Surinam Airways besloot toen vanuit een ander vaatje te tappen en liep uit naar 9-5. De olieboorders vluchtte meteen in een time-out, maar de vliegmaatschappij liep verder uit naar 11-5, maar de olieleverancier knokte zich terug tot 10-13. Doch SLM herpakte zich en dankzij goed opslagwerk van setter Giovanni van Dillenburg werd de voorsprong vergroot; 17-10. SLM keek hierna niet meer terug en won set één met 25-16.

De tweede set was een ander verhaal. Staatsolie stond met de rug tegen de muur en moest komen om een nederlaag te voorkomen. De geel zwarte formatie deed ook wat van hen verwacht werd en hield SLM onder druk. Vooral de langste man bij Staatsolie Paul Loe A Tjam was in deze periode in goede doen. Bedrijven deelden om en om klappen uit in deze fase. De oliemaatschappij hield tot een score van 17-16 de voorsprong, maar toen werd de beste lokale volleyballer Keven Sporkslede wakker. De aanvaller trok de score in evenwicht, gaf SLM vervolgens een 18-17 voorsprong en middels een blok werd de score naar 19-17 gebracht. De ervaring en kwaliteit bij de nationale carrier begon het kampioenschap te ruiken. Good old Robert Bakboord deed Staatsolie op den duur met zijn opslag pijn, waardoor SLM kon uitlopen naar 22-18. De olieboorders probeerden terug te komen, maar wisten niet meer van deze achterstand te herstellen. SLM beschikte over iets meer kwaliteit. Als matchpoint bij een score van 24-20 wordt gehaald smasht Antoine Vliet keihard de titel binnen; 25-20.

Overige uitslagen: Telesur-CBvS (25-19, 23-25, 15-9);  KPS-SZF (25-20, 25-18); EBS-SWM (25-21, 25-20).

Eindstand volleybal:

1.SLM                 2.Staatsolie

3.Telesur             4.CBvS

5.KPS                     6.SZF

7.EBS                     8.SWM

More
articles