Vanavond vijfde opeenvolgende volleybalfinale SLM-Staatsolie

De SLM en Staatsolie staan vanavond voor de het vijfde opeenvolgende jaar tegenover elkaar in de volleybalfinale van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus). Het vorig jaar maakte de vliegmaatschappij een einde aan drie opeenvolgende jaren dominantie van de olieleverancier. Staatsolie is dus gebrand op revanche, maar zal het niet makkelijk krijgen gezien de manier hoe de nationale carrier vrijdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met Telesur afrekende. Het oliebedrijf versloeg de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

SLM-Telesur 2-0 (25-16, 25-12). Iedereen maakte zich op voor een sensationele partij tussen SLM en Telesur, die op papier over de twee sterkste teams beschikken.

Zoals verwacht begonnen de bedrijven flitsend. SLM-er Jermaine Lo Kioeng Shioe bracht de telecomprovider aan het begin in de problemen met zijn opslag, waarop Suri-nam Airways naar een 8-2 voorsprong uitliep. Telesur-coach Leonel Mahabali had genoeg gezien en nam een time-out. Deze move had als resultaat dat setter Dion Brunings een smash van Vliet blokte en zo een einde bracht aan de reeks; 8-3. SLM bleef echter dominant en liep verder uit. Bij een stand van 16-7 bracht Mahabali Gregory Levant in de plaats van Roanne Breidel. Het mocht ook niet baten. De firepower van SLM was teveel. De vliegmaatschappij bereikte setpoint bij een score van 24-13. Telesur deed even iets terug, maar nadat telesuurder Fabian Pengel zijn opslag uitsloeg  was het afgelopen; 25-16. In de tweede set liep SLM al heel snel uit naar 5-0. Binnen niet al te lange tijd stond de score 10-3 en was Mahabali weer genood-zaak in een time-out te vluchten. Wat hij ook deed niets lukte. SLM heeft gewoon meer kwaliteit in huis. Opgegeven moment bereikte de luchtvaartmaatschappij matchpoint bij een score van 24-9 om uiteindelijk met 25-12 te zegevieren.

Staatsolie-CBvS 2-0 (25-22, 25-13). Staatsolie had vooral in de beginfase veel moeite met CBvS. De moederbank begon sterk en liep onder leiding van Furgil Ong A Fat uit naar 13-9. Ong A Fat bezorgde de olieboorders problemen met zijn jump service. De dieselmotor van de oliemaatschappij begon opgegeven moment goed te draaien.

Het was vooral de verdediging van de geel zwarte formatie, die een belangrijke rol vervulde bij de comeback. Staatsolie vocht zich terug in de strijd tot een score van 17-17. Het ging vanaf dat moment alleen beter. Fouten binnen de CBvS-defensie werden resoluut afgestraft totdat Staatsolie bij 24-18 setpoint bereikte. De bankiers knokten zich terug tot 24-22, maar Eurwin Daans gaf Staatsolie middels een smash het winnende punt; 25-22. Patrick Brunings hielp Staatsolie aan het begin van set 2 met zijn service naar 6-0 uitlopen. CBvS knokte zich terug tot 8-5, maar de olieboorders bleven een ruime voorsprong behouden. Bij een score van 20-11 was al bijna duidelijk dat CBvS geen inhaalslag zou kunnen maken. Nadat matchpoint werd gehaald (24-13) gooide Roshan Dubas de ontmoeting op slot; 25-13.

Overige uitslagen: SZF-WM 2-0 (25-17, 25-20) en KPS-EBS 2-0 (25-17, 25-21).

Programma dinsdag 30 oktober (Ismay van Wilgen Sporthal):

18.00 uur SWM-EBS (7e/8e)

19.00 uur SZF-KPS (5e/6e)

20.00 uur Telesur-CBvS (3e/4e)

21.00 uur SLM-Staatsolie (1e/2e)

More
articles