Huiswoud, Rozenstruik en Spong gehuldigd

Arbiter Ricardo Huiswoud en de vechters Jairzinho Rozenstruik en Tyrone Spong zijn vrijdag bij de start van de 4e Pan-Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen gehuldigd als personen die zich jarenlang hebben bewezen in de thaibokswereld. De kampioenschappen, die plaatsvinden in de Anthony Nesty Sporthal, worden vandaag afgerond.

De Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) is verantwoordelijk voor de organi-satie met ondersteuning van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en andere sponsoren.

Suthaibo-voorzitter Ilonka Elmont voelt zich vereerd om voor de eerste keer in Suriname de Pan- Amerikaanse Muay Thai Kampioenschappen te mogen organiseren. Ze betitelde het moment van de opening als historisch en is ervan overtuigd dat Suriname een goede beurt zal maken en de wereld haar talenten ook kan laten zien. Zij riep alle deelnemers op sportiviteit te tonen en sprak haar dank uit aan het adres van alle actoren die meehelpen aan dit evenement.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken zei dat met het organiseren van de kampioenschappen, Suriname de mogelijkheid heeft om zich te profileren binnen de internationale sportwereld. Volgens de missie van het ministerie worden sporters gefaciliteerd en ondersteund om hun prestaties internationaal te bevorderen. Middels het participeren aan de kampioenschappen wordt er hieraan invulling gegeven. Namens president  Bouterse heeft Gopal personen mogen huldigen die hun sporen verdiend hebben binnen de thaibokswereld.

De deelnemende landen zijn Argentinië, Aruba, Brazilië, Colombia, Curaçao, Uruguay, Frans- Guyana en Suriname.

More
articles