Centrale Bank pakt CTSS Plus-damtitel

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft zondagmiddag in het Telesur Opleidingscentrum een ein-de gebracht aan de dominantie van SZF op het onderdeel dammen binnen het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven. Het vorig jaar moest de moederbank het afleggen tegen de veertienvoudig kampioen afleggen.

Op papier werd CBvS-dammer Patrick Promes als de ‘zwakke schakel’ van de moederbank beschouwd.

Promes veroverde echter een belangrijke punt voor zijn ploeg door een remise tegen Arnaldo Landbrug.

Zoals verwacht waren de partijen tussen damtoppers William Orie (CBvS) vs John Sadiek (SZF) en Stanley Moetoer (CBvS) vs Reza Sadiek (SZF) tot in de slotfase heel spannend.

Orie zorgde voor een verrassing door de damdokter te verslaan. Een remise van Moetoer zou dus voldoende zijn voor het binnenhalen van de hoofdprijs. Moetoer deed zijn deel en hielp CBvS aan zijn eerste damkampioenschap sinds 2005 en overall vierde titel.

De EBS SWM gingen in de strijd om de derde plaats tot het uiterste. V.Lachman (EBS) boekte een belang-rijke overwinning op W.Mohammed, terwijl J.Rickets (EBS) en Troenohardjo niet verder dan een remise kwamen. Het doek moest dus gaan vallen bij de laatste ontmoeting tussen Jaikishan Sital (EBS) en O. Kasdi. Sital had aan een re-mise voldoende om EBS aan het brons te helpen, terwijl Kasdi zou moeten winnen om een barragepartij  (sneldammen met tien minuten bedenktijd) te forceren. Sital verraste zijn tegenstander echter met een prachtige set en dwong daardoor een remise af. EBS won met 4-2.

Het KPS was in de strijd om de vijfde positie met 4-2 een maatje te groot voor Telesur. KPS’ers Bronstein en M.Nazir pakten de volle buit door respectievelijk Earl Jones en R.Pansa te verslaan. R.Daal hield echter in de laatste partij de eer van Telesur hoog door van D.Marcet te winnen.

Staatsolie kwam met 4-2 ternauwernood uit de strijd tegen de SLM. Na twee partijen stond de score in evenwicht. SLM’er Rivaldo Antomoi sloeg als eerst toe door N.Ramhit te verslaan. Latoya de Vlugt (SLM) moest het echter afleggen tegen Jackson. De partij tussen D.Narain en Ivan de Vlugt moest dus de doorslag brengen. Geruime tijd stond de Vlugt goed, maar hij verslikte zich in de tijd. Zijn bedenktijd liep met nog seconden af, waardoor hij automatisch verloor.

Eindstand: 1.CBvS, 2.SZF, 3.EBS, 4.SWM, 5.KPS, 6. Telesur, 7.Staatsolie en 8. SLM.

 

More
articles