1500 kg drugs uit Guyana onderschept

Een Europese intelligence unit heeft een paar dagen geleden nabij de Canarische eilanden ongeveer 1500 kilo cocaïne uit Guyana onderschept. De unit monitorde dit drugstransport al enige tijd. Met behulp van satellietfoto’s hebben de agenten de boot, Breath genaamd, waarin de drugs zaten, in kaart gebracht. De boot voer eerder deze maand vanuit Europa richting Zuid-Amerika. Nadat de boot Trinidad en Venezuela was gepasseerd, signaleerden de autoriteiten mannen in kleinere boten die enkele kilometers van de kustlijn van Guyana, aan boord van het schip gingen. Dit meldt de Guyana Guardian.

Het vermoeden bestaat dat er cocaïne werd ingeladen, terwijl de boot langzaam voer. Besloten was de boot te volgen wanneer die de Atlantische Oceaan overstak op weg naar Europa voor een drop-off, maar de boot werd onderschept door het Spaanse marinepatrouilleschip Rayo (P-42), dat deel uitmaakt van de inlichtingendienst van de EU-marine.

Tijdens een zoekactie werd de grote hoeveelheid cocaïne gevonden. De bemanning bestaande uit tien personen, een Bulgaarse, zeven Turkse, een Georgische en een Oekraïense staatsburger, werd aangehouden. De sleepboot met de cocaïne aan boord zou momenteel onder militaire bewaking liggen in Las Palmas, Canarische Eilanden,

1400 kg drugs onderschept in Spanje

De Spaanse politie heeft aan boord van een sleepboot in de Atlantische Oceaan, 1400 kilo cocaïne in beslag genomen en tien verdachten gearresteerd. De Special Operations Police (GEO) doorzocht een Moldavisch geregistreerde sleepboot die voor de zuidwestelijke kust van Spanje navigeerde en voerde de arrestaties uit, waardoor het aantal kilo’s cocaïne dat de Spaanse politie dit jaar heeft onderschept, in totaal 15.000 kilo is, aldus Udyco-woordvoerder Santos Bernal. (bron: Agencia EFE)

 

More
articles