KPS onttroont CBvS als troefcallkampioen

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zondagmiddag in het Telesur Opleidingscentrum onttrond als CTSS-troefcallkampioen. Het werd 86-60. De politieambtenaren zorgden in de voorronde ook al voor opschudding door semi-kampioen Telesur met 82-64 klein te krijgen. KPS nam zo revanche voor de uitschakeling het vorig jaar aan de hand van de Telecomprovider in de halvefinaleronde. Door die nederlaag liepen de wetsdienaren de kans op titelprolongatie mis.

In het slotstuk treft KPS meervoudig-kampioen SZ). De ziekenzorgverze-keraar versloeg in de voorronde Staatsolie ruim met 101-48 en in de halvefinaleronde de Energiebedrijven Suriname (EBS) met 94-58.

CBvS en EBS staan tegenover elkaar in de strijd om de derde plaats. De moe-derbank won haar eerste ontmoeting met 89-69 van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). EBS versloeg in een spannende voorrondepartij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) met 78-71.

Telesur en Staatsolie knokken voor de vijfde positie. De telecomprovider herstelde zich van haar nederlaag in de openingswedstrijd aan de hand van het KPS door SWM in de tweedepartij met 93-53 te verslaan.

SLM en SWM zullen in hun laatste partij er alles aan doen om de achtste plek te vermijden. De national carrier verloor van EBS (71-78) en Staatsolie (69-74). SWM delfde het onderspit tegen CBvS (69-89) en Telesur (93-53).

Programma finaleronde troefcall zondag 28 oktober (Telesur opleidingscentrum): 10.00 uur SLM-SWM; 10.00 uur Telesur-Staatsolie; 10.00 uur CBvS-EBS en 10.00 uur KPS-SZF. Voor vanavond staat het onderdeel voetbal op het programma in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion: 18:00 uur Staatsolie-CBvS; 19:15 uur SZF-EBS; 20:30 uur SWM-SLM en 21:45 uur KPS-Telesur.

Woensdag 24 oktober (basketbal Is-may van Wilgen Sporthal): 18:00 uur Telesur-KPS; 19:00 uur SLM-SZF; 20:00 uur EBS-CBvS en 21:00 uur SWM-Staatsolie.

More
articles