CTSS Plus-slagbal Veel verrassingen bij openingsronde

Het onderdeel slagbal binnen het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus) heeft een openingsronde vol verrassingen gekend. Staatsolie, Centrale Bank van Suriname (CBvS) en de Suri-naamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zorgdenmiddag op het Emile de La Fuente Sportcomplex voor de nodige verrassingen. De oliemaat-schappij kegelde semi-kampioen EBS uit de strijd om het kampioenschap. CBvS kreeg het SZF klein, terwijl de SWM drievoudig nummer 3 Telesur versloeg.
CBvS-SZF 66-61: Menige CTSS-kenner had deze uitslagen niet verwacht, aangezien voornamelijk Staatsolie en de moederbank in de afgelopen jaren tot de minder sterke ploegen werden gerekend. Zelfs de dames van CBvS waren na afloop onder de indruk van hun prestatie en gaven aan dat er vooruitgang is geboekt, nadat zij in voorgaande edities steeds in de eer-ste ronde sneuvelden. Het SZF ein-digde in 2016 nog als tweede achter titelverdediger Korps Politie Suriname (KPS). CBvS speelde echter een sterke partij en had bij rust een 34-31 voorsprong. De spanning bleef erin tot het laatste fluitsignaal. De bankiers speelden een slimme wedstrijd, ter-wijl heel wat zaken bij het SZF verkeerd liepen.
Staatsolie-EBS 81-70: Staatsolie deed menigeen al bij rust de wenkbrauwen fronsen door een 42-36 voorsprong te nemen. Het zo eens sterke EBS (vijf-voudig kampioen) heeft in de afgelo-pen jaren duidelijk een grote achter-uitgang gekend. Vanaf het beginsig-naal was echter duidelijk te zien dat de dames van Staatsolie niets hadden te verliezen. Ze speelden zonder druk en scoorden punt na punt en ‘plukten’ heel wat ballen van EBS uit de lucht.
SWM-Telesur 81-73: SWM was in de strijd tegen Telesur duidelijk de betere ploeg. Het nutsbedrijf liep al bij rust uit naar een 46-33 voorsprong. Wie ge-dacht had dat de telecomprovider de-ze achterstand te boven zou komen kwam bedrogen uit. De waterleveran-cier bleef constant spelen, terwijl de geelblauwe formatie cruciale fouten bleef maken. Telesur kreeg ook een tegenslag te verwerken toen Chantel Denswil een lelijke scheenbeenbles-sure opliep, nadat een medespeelster met haar in botsing was gekomen. Medische hulp moest aan te pas ko-men en het duurde enige tijd alvorens Denswil naar de spoedeisende hulp kon worden vervoerd. Uiteindelijk won SWM met 81-73.
KPS-SLM 85-72: Titelverdediger KPS bleef zicht behouden op de three-peat door de Surinaamse Luchtvaart Maat-schappij (SLM) met 85-72 klein te krijgen. Bij het ingaan van rust stonden de politievrouwen met 47-34 voor. De Surinam Airways streed dapper, maar kwam kwaliteit te kort om de tweevoudige kampioen bij te benen. KPS lijkt wederom favoriet op dit onder-deel.
De halvefinaleronde is op zaterdag 27 oktober op het Emile de la Fuente Sportcomplex: 15:30 uur Telesur-EBS (Verliezersronde); 15:30 uur SZF-SLM (Verliezersronde); 16:45 uur SWM-Staatsolie (Winnaarsronde) en 16:45 uur KPS-CBvS (Winnaarsron-de).

More
articles