Waidoe: ‘Ik vervul mijn taak als volksvertegenwoordiger’

De toespraak van PL-parlementariër William Waidoe tijdens de herstart van de Stichting Machinale Landbouw (SML) afgelopen week in aanwezigheid van NDP-toppers, heeft de wenkbrauwen van velen doen fronsen. Op sociale media wordt flink uitgehaald naar de parlementariër en wordt er zelfs gesuggereerd dat hij van plan is de overstap te maken naar de NDP. Waidoe zegt in gesprek met De West, dat hij slechts zijn taak als volksvertegenwoordiger van Nickerie heeft vervuld. Hij benadrukt dat hij van dit land houdt en als er goede zaken worden verricht, zal hij die ook beamen.

Waidoe wist van tevoren dat hij een lawine van kritiek zou krijgen op zijn toespraak, maar is er toch voor gegaan. Hij geeft aan dat er twee opties waren: of hij gaat en wordt uitgemaakt als overloper en verrader of hij gaat niet en wordt uitgemaakt als iemand die het niet meent met de rijstboeren en de bewoners van Nickerie.

Uiteindelijk heeft Waidoe gekozen voor het volk van Nickerie. Hij merkt op dat de NDP ook misbruik maakt van zijn toespraak. Hij was uitgenodigd voor de herstart, maar heeft eerst afgestemd met PL-voorzitter Paul Somohardjo, die geen moeite had met zijn besluit.

Waidoe geeft aan dat Somohardjo het nu extra zwaar heeft door de telefoontjes die hij krijgt van de PL-structuren. Er wordt volgens hem in Suriname wel gesproken om samen het land tot ontwikkeling te brengen, maar er wordt kritiek geleverd als een oppositielid samen met een coalitielid op een podium staat. Indien hij fout heeft gehandeld, moet zijn achterban volgens Waidoe in 2020 met hem afrekenen.

De PL-parlementariër benadrukt dat hij noch het bezit is van een voorzitter, noch van een ondernemer en ook niet van de PL. Hij geeft aan dat de PL in financieel opzicht niets voor hem heeft betekent, wat voor velen al reden genoeg zou zijn om de partij te verlaten. “Als ik wilde overlopen, had ik het gedaan toen Raymond Sapoen in 2015 met mij sprak om met de HVB te starten”, zegt Waidoe.

Er wordt gesuggereerd dat Waidoe na gekozen te zijn als volksvertegenwoordiger, een zekere mate van luxe heeft gehad in zijn leven. Dit klopt volgens hem helemaal niet. Waidoe was voor hij gekozen was, werkzaam in de bancaire sector. Hij geeft aan dat hij veel meer verdiende en zeker twee keer per jaar op reis ging. Nu hij volksvertegenwoordiger is, deelt hij zijn salaris met het volk. Af en toe gaat hij voor een missie op reis.

“Als je geen kritiek krijgt, dan doe je iets fout” zegt Waidoe. Hij merkt op dat ook leiders als Narendra Modi kritiek moeten trotseren. “Dan wie ben ik?”, vraagt Waidoe zich af. Hij geeft aan dat hij de PL-voorzitter zijn woord heeft gegeven en het werk waarvoor hij gekozen is, zal voorzetten. De PL-parlementariër zegt dat tijdens de begrotingsbehandeling, mensen hun wenkbrauwen weer zullen fronzen en zich zullen afvragen bij welke partij hij thuishoort.

-door Johannes Damodar Patak-

 

More
articles