Take it to the Streetz – TBL succesvol afgewerkt

Het was een top weekend voor 3×3 basketbal in Suriname op 6 oktober jongstleden.

Het Masters of the Streetz “TBL Edition” 3×3 basketbal toernooi werd op het parkeerterrein van TBL afgewerkt. Een dag vol entertainment en spannende wedstrijden, waarbij het publiek getrakteerd werd op street basketball.

Bij 3×3 basketbal heeft ieder team 3 spelers en maximaal 1 wissel. Een wedstrijd duurt 10 minuten en eindigt met wie het meest scoort of eerst 21 punten behaalt.

Gespeeld wordt op een half court waarbij die doorgaans outdoor is.

Gestart werd met de meisjes U15 klasse, Ballers Sisters en Splash Sisters waren gereed om onderling uit te maken wie de betere was. Beide teams hadden een verdedigende opstelling aangenomen. Het werd Splash Sisters die de wedstrijd won met 4-2. Janessa Reiziger, Jeneska Ligeon en Sha-kya Peroti zaten in het winnend team.

Hierna was het de beurt aan de heren U18 klasse. In totaal hadden 8 teams zich aan-gemeld, die werden verdeeld in 2 poules van 4 teams. De beste 2 teams van iedere poule kwamen kruiselings tegen elkaar uit volgens het knock-out systeem.

Na de poule wedstrijden stroomden The Gunners en Pantherboys van poule A door.

In poule B waren dat Team Young en Dream Team. Hierna schakelde The Gun-ners hun tegenstander, Dream Team, uit met 17-9 in de eerste semi-finale matchup. De tweede semi-finale wedstrijd ging tussen Team Young en Pantherboys, waarbij Team Young domineerde met 14 tegen 6 punten.

De finale tussen Dream Team en Team Young werd een waardige eindstrijd. Het was een gelijk opgaande strijd, maar in de laatste minuten van de partij nam Team Young een voorsprong en gaf die niet meer uit handen; zij wonnen de strijd uiteindelijk met 17-10. Het kampioensteam bestond uit Archinio Prado, de ervaren Andrew Blijd, Danzel Anantoewe en Dongee Stedenburg.

Er was een vrij goede opkomst in de dames open klasse, met maar liefst zes teams. Ook hier werd het poulesysteem toegepast van 3 teams elk, waarbij de winnaars van iedere poule rechtstreeks in de finale tegen elkaar uitkwamen.

In de finale stonden de Hoopsters tegenover Rialto. De dames van Rialto hebben alles ingezet om de winst binnen te halen. Na 10 mi-nuten beslisten zij de wedstrijd met 7-3 in hun voordeel.

Gabriëlla Marica, Kimberly Tolud, Shawmika Kemper en Zanilya Sanches van Rialto waren enorm trots op hun prestatie.

De avond werd afgesloten met de heren open klasse waarvoor 9 teams zich hadden aangemeld. Hier werd het knock-out systeem toegepast, waarbij de winnaar steeds een ronde verder ging tot de finale.

In de eerste semi-finale kwamen Natin 1 en The Champs tegenover elkaar uit. Het ging er zeer spannend aan toe. Natin 1 had een goede voorsprong, maar zij konden The Champs het scoren niet beletten. De eindstand werd 9-6 waarbij The Champs naar de finale mochten.

De tweede semi-finale wedstrijd werd pas op de laatste seconden beslist. The Sai-yans hadden enorme moeite met Yung Bulls. Zij zagen een voorsprong teniet gaan in de laatste minuten van de wedstrijd.

Echter gaven The Saiyans de hoop niet op, een laatste 2-point jumpshot in de laatste seconden van de wedstrijd bracht de beslissing en The Saiyans plaatsten zich voor de finale.

De eindstrijd ging dus tussen The Champs en The Saiyans. De strijd was gelijk opgaand totdat The Saiyans aan concentratieverlies leed. The Champs maakten hier goed gebruik van en scoorden met de regelmaat. De wedstrijd eindigde met een score van 12-5 in het voordeel van The Champs, die dus tot kampioen werden gekroond. De winnende ploeg bestond uit Anfernee Dongo, Donyell Samson, Shankar Persaud en Shawn Dongo.

De organisatie blikte tevreden terug op een geslaagd evenement. Er waren maar liefst 78 spelers verdeeld over 25 teams, die elkaar in 4 verschillende klassen hebben bekampt. Het evenement werd mogelijk gemaakt dankzij de ondersteuning van TBL Cinemas, die haar parking beschikbaar heeft gesteld alsook de Nederlandse ambassade die het Masters of the Streetz initiatief ondersteunt.

More
articles