Suriname Jazz Festival 2018 presenteert Afro-jazz

Om ervoor te zorgen dat het Suriname Jazz Festival zich ontwikkelt tot een groot internationaal evenement en de muzikale opvoeding van de Surinaamse jeugd wordt gestimuleerd, wordt elk jaar het Suriname Jazz Festival gehouden. De Stichting Suriname Jazz Festival organiseert dit jaar de zestiende editie met als thema ‘Afro-jazz’. Er zullen Surinaamse, Franse en Nederlandse artiesten optreden. Dit jaarlijks terugkerend festival is uitgegroeid tot een begrip in Suriname.

Data & Locaties
Opvallend is dat hoewel het DNA van het festival hetzelfde is gebleven, de opzet wel anders is. Dit jaar is de stichting een samenwerking aangegaan met United Business en zal het festival gehouden worden in het Jazz Café tijdens de United Business Fair 2018. De toegang naar het United Business Fair is tevens het kaartje naar het festival. Het festival vindt plaats op 26 en 27 oktober 2018.

Line up
De line up voor het Suriname Jazz Festival bestaat uit verschillende formaties van onze eigen lokale artiesten die samen met buitenlandse artiesten zullen optreden. De band Big Note onder leiding van Gordon Brandon, zal samen optreden met Dave MacDonald uit Suriname. Ook zal de band onder leiding van Glenn Teixeira de begeleiding doen van R é gine Lapassion uit Frans-Guyana. Het podium wordt verder versterkt door Ronald Snijders uit Nederland. Lokale artiesten, zoals Jason Eduwaiti en de Moengo Jazz Band, treden ook op. Deze artiesten zullen het geheel tot een tweedaags muzikaal evenement maken met de focus op een samensmelting van de Afro-cultuur met Jazz. Het Suriname Jazz Festival blijft een samenkomst van begaafde binnen- en buitenlandse artiesten die zich tijdens het festival van hun beste zijde zullen laten zien. Nog enkele dagen en dan kunnen alle jazzliefhebbers weer genieten van ons eigen Jazz Festival.

More
articles