Kwatta Beach Wrestling Fest op komst

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert op zondag 14 oktober aanstaande de Kwatta Beach Wrestling Fest. Dit is een kwalificatietoernooi voor de 3e Barbados Beach Wrestling Cup. Het wordt een open toernooi, waarbij worstelaars zullen uitkomen in de klassen -70kg, -80kg, -90kg en 90+kg. Er zal ook een U-18 klasse zijn. Naast de kwalificatiewedstrijden zullen er ook andere match-ups zijn. De wedstrijden vangen aan om 11.00 uur op het terrein van Sportcomplex Kwatta. De toegang is geheel gratis. Dit wordt tevens ook het laatste beachtoernooi voor 2018.

Suriname won vorig jaar in alle klassen de hoofdprijs tijdens dit grootste beachtoernooi van het Caribisch gebied. Leandro Dongo (kampioen 80+kg), Widesh Ramcharan (kampioen -80kg) en Nawien Bepat (kampioen U-18) haalden allemaal goud.

Voor 2018 zijn de klassen uitgebreid. Dit jaar wordt dit toernooi nog groter met deelnemers uit Haïti, Bolivia, Bahama’s, Cuba, Trinidad, Barbados, Jamaica, St. Vincent & The Grenadines, Canada en mogelijk ook Gu-yana.

De SWF doet er alles aan om met een afvaardiging haar titel te gaan verdedigen. Momenteel zijn de ticketprijzen naar Barbados heel hoog, niet minder dan US$ 750. De SWF zoekt naar sponsors om de reis te kunnen bekostigen.

De wedstrijden op Barbados zijn op 3 en 4 november. Op 3 november zijn de vrije stijl wedstrijden op de mat, op 4 november de beachwedstrijden op Pirate Cove Beach in Bridgetown.

De laatste worstelactiviteit voor dit jaar in Suriname is het nationaal kampioenschap vrije stijl op zondag 9 december.

More
articles