‘Consumenten moeten prijsopdrijvers afstraffen’

foto: Johan de randamie

Met de loonsverhoging van de ambtenaren in overheidsdienst, is de kans groot dat de prijzen van de goederen in de winkels zullen worden verhoogd. De verhoging wordt eind september aan de ambtenaren uitbetaald.
Albert Alleyne, voorzitter van de Consumentenkring, geeft aan dat het in ons land heel normaal is geworden dat bij elke salarisverhoging, ook de prijzen van goederen de lucht in gaan. Volgens hem moeten alle consumenten zich bundelen en zich aansluiten bij de Consumentenkring om samen een vuist te vormen tegen de prijsopdrijvers. Alleyne benadrukt dat de prijsopdrijvers afgestraft dienen te worden door geen inkopen bij hen te doen. Hij legt uit dat de winkeliers ook slim te werk gaan, zij houden zich aan de wettelijke winstmarges. Hij zegt verder dat de winkeliers niet een te hoge winstmarge hanteren en bij verhoging deze bijstellen, waardoor producten duurder worden. Alleyne benadrukt dat samenbundeling de enige manier is om dit probleem op te lossen. Hij roept de samenleving op om via de website van de Consumentenkring contact op te nemen om de prijsopdrijvers in kaart te brengen.
Het leven van de consument wordt elke zwaarder. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Regilio Dodson, heeft onlangs aangegeven, dat er wat gedaan moet worden aan de lage watertarieven. Hij is van oordeel dat dit een verhoging van de tarieven nodig is om kwalitaitef goed drinkwater en een goede dienstverlening te waarborgen. Ook de voorzitter van de Consumentenkring is van mening dat wat de minister zegt, terecht is. Hij zegt dat het geen probleem moet zijn om de kostprijs van water te betalen. Consumenten zullen volgens hem zuinig moeten leren omgaan met het water.
De Wet Rij- en Voertuigenbelasting treedt per 1 januari 2019 in werking. Alleyene heeft moeite met de manier waarop het geld gebruikt zal worden. Hij is van mening dat de wegen in ons land in een erbarmelijke staat verkeren. Hij geeft aan dat slechts 10 procent naar de Wegenautoriteit gaat, terwijl voertuigen nog steeds moeten lijden onder de slechte wegen, wat bestuurders op kosten jaagt. “Ik ben tegen de bestemming van het geld”, aldus de voorzitter.

 

-door Johannes Damodar Patak-

More
articles