Toppers in enerverende partij langs Kolibrie

Toppers won dinsdag in de FA 2 Rum troefcallcompetitie in een enerverende wedstrijd met 86-65 van Kolibrie.

Het was een gelijkopgaande partij die pas in de laatste ronde werd beslist.

Kolibrie startte goed en nam in de eerste fase een voorsprong van drie punten. Toppers kwam sterk terug en nam in de derde periode een 5 punten-voorsprong. Echter ging een Kolibrie-koppel in de vierde ronde in de fout en verloor met 17-2. Dit gaf ook de doorslag. Bij Toppers hadden Hendrik Soerokromo en Marlon Reding met 38 punten de hoogste score. Bij Kolibrie waren dat Arnold Oron en Eugéne Caupain 25 punten.

Formula maakte korte metten met Openbaar Groen: 91-61. Reeds in de eerste ronde nam Formula een 8 punten-voorsprong die later werd uitgebreid  naar 34 punten.  Formula speelde beheerst de wedstrijd uit en won uiteindelijk met  30 punten verschil. Formula: Roy Wehl/Duncan Budel 30 punten. Openbaar Groen: August Gemin/Ricardo Watamaleo 25 punten.

BSamboys blijft in de race voor de finaleronde. De ploeg speelde een sterke wedstrijd tegen Victorie die met 87-62 werd verslagen. BSamboys was heer en meester en verdedigde een voorsprong van 29 punten vanaf de eerste ronde heel goed. BSam-boys: Dhanradj Ramlal/Radjiskoemar Ramlal 23 punten. Victorie: Ronald Faverus/Kenneth Tjon A Kon  23 punten.

Palmboys won overtuigend van Jai Gandhi: 89-57. Palmboys nam in de eerste ronde een marge van 15 punten en dicteerde het spel daarna. In de tweede liep de ploeg uit naar 27 punten verschil. Hoogste score: Palmboys: Alfred Biekman/Dheeraj Lachminarainsingh 31 punten. Jai Gandhi: Nitin Krishnasingh/Shaileshkoemar Balgobind 16 punten.

De competitie wordt op dinsdag 2 oktober hervat met de volgende partijen:

SMC-Olaria; Kampoe-Kolibrie; For-mula-Toppers; Victorie-Mahaan en Ekta-‘t Hofje.

Er resten nog vier speelrondes. Van de 18 verenigingen gaat de top 10 gaat over naar de finale ronde, terwijl de resterende teams de verliezers-ronde spelen. De standenlijst na 13 speelrondes is als volgt: