September 14, 2018


Geen landelijke storing TeleG- internetverbinding


September 14, 2018

Regelmatig wordt erop sociale media geklaagd over de internetverbinding van Telesur. Jennis Asraf, manager Corporate Communication bij Telesur, zegt desgevraagd dat er geen landelijke storing is. Indien mensen toch vinden dat hun internetverbinding slecht of traag is, adviseert zij om contact op te nemen met de helpdesk van het bedrijf. Asraf geeft aan dat het bedrijf via zijn helpdesk de klachten dagelijks monitort en dat er geen noemenswaardige stijging van klachten is geregistreerd. In de gebieden waar glasvezelwerkzaamheden worden verricht, bestaat volgens haar wel de mogelijkheid dat de klanten van Telesur ongerief kunnen ervaren. Zij legt uit dat de aansluitingen opnieuw geprogrammeerd worden waardoor het kan zijn dat klanten problemen hebben met de internetverbinding. Asraf merkt op dat er via de helpdesk alsook op sociale media, ook veel positieve reacties worden ontvangen. In deze gevallen gaat het vooral om klanten die al zijn aangesloten op het glasvezelnet. Asraf benadrukt dat elke klant even belangrijk is voor Telesur en dat het bedrijf daarom probeert om iedereen zo snel als mogelijk aan te sluiten op het glasvezelnet. Het bedrijf start binnenkort met de binnenstad. Nu de droge tijd begonnen is, probeert Telesur zoveel als mogelijk gebieden aan te sluiten op het glasvezelnet. Asraf zegt dat in de regentijd er wat meer klachten dan normaal binnenkomen. Zij legt uit dat dit komt door het oude netwerk van het bedrijf, dat zo verouderd is dat bij regenval er water in de uitgedroogde kabels terechtkomt, wat kortsluiting tot gevolg kan hebben. Er wordt gezegd dat klanten hun modems elk jaar naar Telesur moeten brengen om deze up te graden. Asraf weerspreekt dit en zegt dat de updates door Telesur worden gedaan met een remote. Zij geeft aan dat modems jaren meegaan zonder dat ze problemen geven. door Johannes Damodar Patak