September 12, 2018


‘BP-SLM moet zich als betrouwbare partner opstellen’


September 12, 2018

De directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij NV (SLM), Gerard Lou, is zeer teleurgesteld in het bestuur van de vakbond BP-SLM dat in een persconferentie interne za-ken van het bedrijf naar buiten heeft gebracht. “BP-SLM moet zich als een betrouwbare partner gaan opstellen”, zei de directeur vandaag in een persconferentie, waarbij alle misvattingen zijn besproken. Volgens de directie heeft de vakbond heel wat valse informatie doorgespeeld naar de gemeenschap. Met de persconferentie wil de directie een punt zetten achter de kwestie van de afkoopregeling van het personeel van Hotel Residence Inn (Paramaribo), omdat zij van mening is dat de vakbond via de pers, de samenleving verkeerd heeft ingelicht. Volgens Lou treedt de SLM niet naar buiten inzake interne aangelegenheden en heeft de SLM correct gehandeld in de casus van Residence Inn. Het hotel te Paramaribo lijdt al jaren verlies, waarbij het verlies door SLM wordt opgevangen, gezien de SLM aandeelhouder is. Maar deze ongezonde financiële situatie kan volgens Lou niet langer voortgezet worden door de SLM. Lou verduidelijkt dat de SLM het bestuur van de vakbond niet nodig heeft gehad bij de afkoopregeling met de ex-medewerkers van Residence Inn. Hij gaf aan dat de af-koopregeling beter is dan die van BP-SLM. “In tegenstelling tot dat wat het bestuur van de BP-SLM de gemeenschap wil doen geloven, is geen van de ex-medewerkers bedreigd, onheus en/of disrespectvol be-handeld – integendeel. De BP-SLM praat over een harmoniemodel, maar begrijpt niet wat een harmoniemodel inhoudt”, aldus Lou. De SLM-directie zal zich correct blijven opstellen en heeft graag dat BP-SLM zich als een betrouwbare verantwoordelijke partner opstelt, zodat teruggekeerd kan worden naar een harmonieuze samenwerking met de BP-SLM.