September 11, 2018


(Foto: Johan de Randamie)

Paramaribo Zoo transformeert om meer bezoekers te trekken


September 11, 2018

Bij de Family Day die gisteren is georganiseerd in de Paramaribo Zoo, was er een enorme drukte te zien. Het grote aantal bezoekers was onder de indruk van de verschillende activiteiten die op het programma stonden. Behalve optredens van culturele groepen, waren er ook diverse artiesten aanwezig die gratis optraden. De Family Day had het karakter van een fundraisingsevent en is tot stand gekomen, omdat de dierentuin een moeilijke periode meemaakt. De dag is georganiseerd door Skin Glanz in samenwerking met JCI Nilom en de zoo. Tijdens het event werd er een plattegrond en een herdenkingsplakkaat onthuld. Ook maakte de directeur van Paramaribo Zoo, John Altenberg, bekend dat er gewerkt wordt aan het uitvoeren van een masterplan. Dit plan moet ervoor zorgen dat de dierentuin meer bezoekers trekt. Volgens de directeur van de Paramaribo Zoo moet dit nieuwe plan meerwaarde geven aan de dierentuin. ‘’We hebben al een aantal jaren terug een masterplan ontworpen, hiermee willen we de dierentuin transformeren of omtoveren tot een tuin voor dieren, maar ook een waar men kan genieten van het tropisch regenwoud. Dat wil zeggen dat we veel zullen doen aan educatie voor onze jongeren, maar ook voor de dieren om een zo goed mogelijk verblijf voor hen te creëren. Dat wil zeggen dat ze zich thuis kunnen voelen, dat ze denken dat ze in hun normale leefomgeving zijn. En dat zijn in inderdaad hele grote stappen die we moeten maken, we hebben al een paar maar we zijn er nog lang niet, want we hebben nog zeven hectare die nog in gebruik moet worden genomen en dat gaat heel veel geld kosten, maar stapsgewijs gaan wij werken aan het uitwerken van dit masterplan”, aldus de directeur van Paramaribo Zoo. Met het terugbrengen van de subsidie van SRD 150.000 naar SRD 50.000 per jaar, kan de zoo zich niet bedruipen, vooral omdat zij de ontwikkeling van de zoo niet wil staken. Het plan om te transformeren was begroot op SRD 4 miljoen. Volgend jaar zal de eerste stap gemaakt worden om deze droom te realiseren. -door Richelle Mac-Nack-