September 10, 2018


Stichting Liefde Overwint gedenkt Abenaston


September 10, 2018

De Stichting Liefde Overwint wil teruggeven aan minderbedeelden in de samenleving. Met dit in gedachten, heeft zij gisteren een grote partij levensmiddelen, kleding en speelgoed gedoneerd aan de gemeenschap van Abenaston. De stichting organiseert ieder jaar een benefietgala in Nederland. De opbrengsten worden gebruikt om sociale projecten in Suriname uit te voeren. De directeur van de stichting, Patrick Rechards, legt uit dat de stichting ruim twintig jaar bezig is en al vijftien jaar erg actief is met sociale projecten. Rechards is eigenaar van een horecaketen in Nederland waar Surinaams eten verkocht wordt. “Jaren geleden dacht ik: het gaat goed met ons, dus laten we samen iets terug doen voor de Surinaamse maatschappij”, zegt hij. Het jaarlijkse benefietgala van de stichting wordt door diverse bekende Surinamers en Nederlanders bezocht en zij doneren voor de projecten. Behalve projecten in Suriname, voert de stichting ook kleinschalige projecten in Nederland uit. Een daarvan is dat er vaak voor dak- en thuislozen gekookt wordt. Na de enthousiaste ontvangst door de gemeenschap van Abenaston, bereidde de stichting alles voor om de overhandiging goed te laten verlopen. De stichting had zowel voor oud als jong spullen meegenomen. Bij de overhandiging van de donatie aan de gemeenschap van Abenaston, bleek dat een deel van de behoeftigen niet in het dorp was. De stichting heeft daarom samen met de basja’s en de kapiteins van het dorp, een deel van de gedoneerde spullen opgeslagen. De stichting zal nogmaals het dorp bezoeken om die goederen aan de behoeftigen te geven. De directeur van Stichting Liefde Overwint haalde aan dat er schoolkleding in Suriname is ingekocht voor de kinderen van het dorp. Daarnaast hebben sponsors schoeisels, slippers en kleding voor de kinderen gegeven. De kapiteins en de basja’s kwamen allen in aanmerking voor kampeertenten. Ook werd elk gezin voorzien van een voedselpakket. Dit is bij de donatie toegevoegd, omdat Rechards van mening is dat men nu overal in de wereld voedselpakketten nodig heeft. De voedselpakketten zijn bij een lokale organisatie ingekocht. Bij dit project waren diverse organisaties en individuen betrokken. Behalve de donaties van organisaties en bedrijven, heeft de familie van de ondernemer dit project ook ondersteund. De familie heeft gisteren meegeholpen met de organisatie. “We kiezen steeds mensen die het verdienen en we hebben bevestiging van diverse mensen gehad. De ontvangst was goed en de mensen zijn heel gastvrij. Hoewel ze niet veel hebben, geven ze veel liefde en met liefde kan je veel doen”, aldus de directeur van de Stichting Liefde Overwint. -door Richelle Mac-Nack-