Sabrina Starke komt sterk terug

De Surinaamse zanger en songwriter komt, drie jaar na haar vorige cd, terug met niet alleen een nieuwe plaat en een clubtour, maar ook met een eigen expositie. Ze viert dit jaar haar tienjarig jubileum. Het album dat de titel ‘Underneath the Surface’ meekrijgt, bevat tien popsongs met R & B en HipHop invloeden en verschijnt op 28 september (alleen digitaal). Die dag vindt ook de cd-presentatie plaats met aansluitend de opening van de expositie. Haar tour door Nederland gaat van start op 7 december. “Op mijn album deel ik mijn zoektocht en ontstond het verlangen dit groter te maken dan mijzelf. Ik wilde een setting creëren waar ik met mijn publiek dit onderzoek kan voortzetten”, vertelt ze. Sabrina heeft bijna alle songs van ‘Underneath the Surface’ zelf geschreven. Ze liet zich inspireren door onder meer de Amerikaanse rapper en songwriter Kendrick Lamar en de overleden zangeres en pianiste Nina Simone. Haar eerste album ‘Yellow Brick Road’ met de hitsingle ‘Do For love’ van Sabrina Starke, kwam in 2008 uit. Ze vestigde hiermee gelijk haar naam in de business. Toen het toonaangevende Amerikaanse label Blue Note haar opmerkte, werd het album opnieuw uitgebracht. Het album stond 52 weken in de Album Top 100 van Nederland en werd platina. Sabrina speelde op in het beroemde Apollo Theatre in New York, werd twee keer onderscheiden met een Edison en won het tv-programma ‘Beste Zangers van Nederland’ (2014). Haar laatste album ‘Sabrina Starke’ met een spraakmakende hoes dateert van 2015.

More
articles