Suriname- Brazilië- Portugal nieuwe drugsroute

Drugshandelaren hebben een nieuwe route bedacht om cocaïne naar Europa te smokkelen. De justitiële autoriteiten van Portugal hebben recent een nieuwe drugsroute ontdekt die via Suriname- Brazilië naar Portugal loopt. Dit melden diverse Braziliaanse mediahuizen. Nelsa Vilela da Costa (54) meldde zich op 26 augustus op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Northern Asa Regional Hospital in Portugal met hevige pijn in haar buik. Een cocaïnebolletje was opengescheurd in haar buik.
Da Costa vertoefde met twee andere Braziliaanse vrouwen, een moeder met haar dochter, in een hotel in Portugal. Nadat de cocaïnebolletjes waren ontdekt, verlieten zij het hotel op stel en sprong met achterlating van hun paspoorten, die door de politie in beslag zijn genomen. De vrouwen kunnen zonder hun paspoort niet uit Portugal vertrekken. Door de paspoorten en de verklaring van Nelsa Vilela da Costa, konden de justitiële autoriteiten deze nieuwe drugsroute in kaart brengen. De Portugese politie zegt dat zij een heel drugsnetwerk heeft ontdekt en dat zij zowel in Brazilië als in Portugal personen in beeld heeft. De informatie zal gedeeld worden met de Braziliaanse autoriteiten.
Nelsa Vilela da Costa heeft verklaard dat elke persoon die drugs transporteert via deze route, US- dollar 7.000 krijgt. US- dollar 1000 bij vertrek in Suriname en het restant in Portugal. Vertrekpunt is Suriname.
In Brazilië vertrokken de drugssmokkelaars om niet op te vallen, vanuit verschillende steden naar Portugal. De Braziliaanse deelstaat Mato Grasso is het meest gebruikt voor vertrek naar Lissabon (Portugal). Het vermoeden bestaat dat deze nieuwe route al een hele poos werd gebruikt om cocaïne naar Europa te smokkelen.
Nelsa Vilela da Costa, woonachtig in Suriname, had 120 bolletjes geslikt. Zij kwam te weten over deze route, nadat twee vrienden van haar aan haar hadden verteld dat zij door een man in Portugal waren benaderd om drugs te vervoeren via de route Suriname – Brazilië – Portugal.

More
articles