Personeel Residence Inn accepteert afkoopregeling

In reactie op de ongenuanceerde en niet geverifieerde be-richtgeving in de pers naar aanleiding van de sluiting van Residence Inn te Paramaribo, deelt de Surinaamse Lucht-vaartmaatschappij (SLM) het volgende mede: afgelopen vrijdag hebben alle aanwezige personeelsleden van Resi-dence Inn Paramaribo, de afkoopregeling geaccepteerd. Slechts een personeelslid moet de afkoopregeling nog ondertekenen, maar dat komt doordat zij in het ziekenhuis ligt. De vakbond (BP SLM) heeft het personeel met ondersteuning van C-47 geadviseerd om de afkoopregeling niet te ondertekenen. Het personeel heeft het advies van het bestuur van de vakbond onder leiding van de voorzitter, Robby Maaijen en de vakcentrale C-47, niet opgevolgd. De reden waarom de vakbond erbuiten is gehouden, is omdat de SLM er door de vakbond en C-47 op negatieve wijze met de haren bij is gesleept en het duidelijk was dat er politiek mee bedreven werd/wordt door C-47. Daar heeft de SLM noch Residence Inn enige behoefte aan, dus is de afkoop buiten de vakbond en C-47 om rechtstreeks met het personeel afgehandeld. Het personeel is, gegeven de omstandigheden, tevreden en er is afgelopen vrijdagmiddag op gepaste wijze afscheid genomen van elkaar.
De SLM is als aandeelhouder zeer content over de wijze waarop dit is afgehandeld. Momenteel worden alle opties voor verkoop of overname door een eventuele hotel franchise op een rijtje gezet. Het moet duidelijk zijn dat daar hoogstwaarschijnlijk we-derom een hotel zal worden geëxploiteerd, mogelijk met meer kamers, waardoor het een positieve impact zal hebben op de werkgelegenheid.
De sluiting van Residence Inn Paramaribo is onderdeel van het business plan dat de SLM heeft uitgezet om het bedrijf binnen twee tot drie jaar gezond te maken. De resultaten zijn nu reeds zichtbaar. De be-richtgeving als zou er onzekerheid bestaan met betrekking tot het voortbestaan van de SLM, wordt naar het rijk der fabelen verwezen. Hopelijk beseft de vakbond dat zij mede verantwoordelijk is voor het negatieve resultaat dat het bedrijf in de afgelopen achttien jaar heeft behaald. De SLM rekent dan ook op de inzet van alle industriële partners om dit bedrijf wederom neer te zetten als ‘het merk’ waar wij Surinamers trots op zijn.

More
articles