Zwaarbeladen houttruck kantelt om in Tout Lui Faut Kanaal

Een zwaarbeladen houttruck is gisteren omgekanteld in het Tout Lui Faut Kanaal Rechts. Dit komt door de vele grote wegverzakkingen in het wegdek. Niet alleen buurtbewoners, maar ook ressortsraadsleden, hebben vaak hun beklag gedaan over de staat waarin de weg zich bevindt. Bij het voorval hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Ressortraadslid John Saimbang die meerdere malen aan de bel heeft getrokken over de situatie van de weg, zegt dat de straat heel gevaarlijk kan zijn voor bestuurders die de weg niet goed kennen. De truck die gisteren is omgekanteld in de Tout Lui Faut kanaal Rechts, vervoerde ook te veel houtblokken. Saimbang haalt dat een duurzame oplossing tot nog toe is uitgebleven. Een aantal keren heeft het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, ervoor gezorgd dat de kraters in de weg volgegooid zijn met zand. Maar omdat bij regenval het zand wordt weggespoeld, worden buurtbewoners volgens hem na enkele weken weer met hetzelfde probleem geconfronteerd,
Het ressortraadslid geeft aan vernomen te hebben dat het slechte wegdek van het Tout Lui Faut Kanaal Rechts, meegenomen wordt in het asfalteringsproject van de Martin Luther Kingweg (Highway).
Saimbang vindt dit een goed idee, omdat er dan eindelijk licht in de tunnel is. Er moet volgens hem wel naar een tijdelijke oplossing gezocht worden, want door de grote kraters en verzakkingen in de weg, is de weg heel moeilijk begaanbaar geworden voor de buurtbewoners.
Hij wijst er ook op dat het omkantelen van de houttruck, niet het eerste voorval is geweest dat komt door het slecht wegdek. Saimbang wijst erop dat er vaak genoeg bestuurders zijn die niet goed bekend zijn met de weg, die vast komen te zitten in de kraters of zelfs bandenpech krijgen hierdoor.

 

door Richelle Mac-Nack

More
articles