Probleem BaZo-kaart Nickerie binnenkort opgelost

In Nickerie ondervonden personen problemen bij het aanvragen van een BaZo-kaart. PL-parlementariër William Waidoe, had recent de aandacht van de regering gevraagd voor enkele zaken die spelen in zijn district, Nikerie. Een daarvan is dat personen van wie de SZF-kaart is komen te vervallen en die doorverwezen zijn naar BaZo Sociale Zaken, onnodig onder druk worden gezet. Waidoe heeft reeds gesproken met de volksgezondheidminister Antoine Elias, die heeft toegezegd dat de leiding binnenkort vervangen zal worden.
“De meest kwetsbare groepen, de seniorenburgers en moeders, worden onheus behandeld. We treffen daar een onmenselijke situatie aan de afgelopen weken, waarbij de leidinggevende haar medemens onheus behandelt.” Niet alleen Waidoe, maar ook de districtsraad van Nickerie en de burgers, hebben vaker hun misnoegen geuit over de wijze waarop de BaZo-leiding omgaat met de aanvragers. “Het pijnlijkste is dat burgers geen bewijs of strookje krijgen dat ze een indiening hebben gedaan. Ze krijgen alleen te horen dat ze moeten bellen of dat ze worden terug gebeld. Anderen wachten vijf tot zes maanden”, aldus Waidoe. Volgens de volksvertegenwoordiger jaagt de leidinggevende mensen weg, ook worden burgers uitgescholden en wordt gezegd dat ze niet meer hoeven te komen, want zolang de leiding nog daar zit, krijgen ze geen BaZo-kaart.
Waidoe riep de regering op, in het bijzonder de president, omdat die altijd zegt dat er een sociaal contract is afgesloten met de samenleving, om het probleem serieus aan te pakken. “Wanneer we een politieke loyalist plaatsen in een functie, moeten we wel beseffen dat die toch wel degelijk gevoel moet hebben voor zijn medemens. Het is een menselijk probleem. Het is niet de bedoeling van de regering om mensen te plaatsen op posten om onze eigen mensen zo een behandeling te geven. De persoon moet zijn/haar hart op de juiste plek hebben”, aldus Waidoe.

-door Kimberley Fräser-

More
articles