August 25, 2018


Darmohoetomo en Leefmans behalen goud voor Suriname


August 25, 2018

Het gemengd dubbelteam van Suriname gevormd door Dylan Darmohoetomo en Crystal Leefmans slaagde er gisteravond in om tijdns de finale van de Carebaco Games  een gouden plak in de wacht te slepen. Dat deed het duo ten koste van Dakell Thorpe en Tamisha Williams uit Barbados met een seriestand van 2-1: 22-20/18-21/21-19. De Surinaamse topper Sören Opti  stond in de herenenkelfinale tegenover Robert Mann uit Luxemburg. Opti die de eerste set met 21-18 wist te winnen, moest uiteindelijk het hoofd buigen. De twee andere sets verloor hij met 12-21 en 17-21. Opti moest genoegen nemen met de tweede plaats op dit on-derdeel. Bij het vrouwenenkelspel was het een buitenlandse aangelegenheid. Tamisha Williams uit Barbados won van de Guyanese Priyanna Ramdhani: 2-1 (21-17/17-21/21-18). Op het onderdeel herendubbel nam Suriname het in de finale op tegen Barbados. Darmohoetomo en Gilmar Jones verloren met 1-2 van Shae Martin en Dakeil Thorpe. Bij het vrouwendubbel wezen Monyata Riveirea en Tamisha Williams uit Barbados het Trinida-diaan/Guyanese koppel Chequeda De Boulet/ Priyanna Ramdhani met 2-0 terug. Suriname heeft tijdens deze Carebaco International dus slechts 1 gouden plak in de wacht weten te slepen.