‘Terugdraaien verkeerssituatie Ringweg geen optie’

Het terugdraaien van de gewijzigde verkeerssituatie aan de Ringweg, is volgens het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT& C) geen optie. Dit zegt Neville Pengel, woordvoerder van het ministerie. Afgelopen woensdag hebben de ondernemers van de Ringweg een onderhoud gehad met OWT&C-minister Patrick Pengel.
De ondernemers langs de Ringweg hadden aan de bel getrokken, omdat hun omzet aanzienlijk, soms zelfs met 70 procent, is afgenomen sinds de gewijzigde verkeerssituatie. De noordelijke en zuidelijke rijbaan van de Ringweg zijn eenrichtingswegen geworden. De ondernemers hebben voorgesteld om de verkeerssituatie aan de Ringweg terug te draaien, omdat er geen aansluitingswegen zijn tussen de noordelijke en zuidelijke rijbaan. Volgens Pengel is dit niet mogelijk, omdat de gewijzigde verkeerssituatie onderdeel is van een breder plan en als oplossing dient voor verkeersopstoppingen.
De ondernemers en het ministerie zijn overeengekomen dat er een bypass zal worden aangelegd.
In de komende drie weken zal het ministerie samen met de ondernemers brainstormen om te kijken waar die geplaatst zal worden. Pengel zegt dat het een brug kan worden of een bypass zoals aan de Chiragallyweg.
Tien bedrijven hebben d.d. 9 maart een brief gestuurd naar de toenmalige minister van OWT&C, Jerry Miranda. Het gaat om KFC, Fernandes, Building Depot, Hesdy’s BBQ, X- Avenue, Legea Sportwinkel, The Multi Box, Electric City, Starbucks en Dressticious. De bedrijven stellen dat klanten wegblijven, omdat er geen aansluitingswegen zijn tussen de noordelijke en zuidelijke rijbaan.

 

door Johannes Damodar Patak

More
articles