August 13, 2018


SRD prolongeert titel met klinkende cijfers


August 13, 2018

De ploeg van SRD heeft zaterdag haar kampioenstitel in de senioren vrouwen voetbalcompetitie weten te prolongeren. Dat deed de ploeg op een heel stijlvolle manier door 14-4 zege op Merodia. SRD was verplicht dit duel te winnen, omdat de titel in het andere geval naar Oema Soso zou zijn gegaan. SRD trok echter met klinkende cijfers aan het langste eind en mag zich dit jaar weer vrouwenvoetbalkampioen van Suriname noemen. Dit kampioensduel werd tevens de wedstrijd van Mervill Blatz die met 11 treffers de absolute topscorer werd. Met deze bijdrage werd zij uitgeroepen tot de topscorer van het zaterdag afgesloten seizoen. Blatz was dolblij dat ze heeft mogen bijdrage aan de titel en ook nog topscorer is geworden. Ze eindigt het seizoen met in totaal 21 doelpunten. Volgens Blatz had ze al vóór het duel aan het teamgenoten duidelijk gemaakt tien keer te willen scoren, maar het werd er 1 goal extra. Natalie Adang van Oema Soso werd uitgeroepen tot de minst gepasseerde doelvrouwe. Beide speelsters mochten een trofee en envelope met inhoud in ontvangst nemen. SRD-coach Marijke Satio zegt dat er keihard aan de weg is getimmerd om twee jaar achter elkaar kampioen te worden. ‘Wat ik heb kunnen inbrengen is discipline, zelfvertrouwen, teamwork en dat alle neuzen in dezelfde richting wezen als het om het succes van het team ging.’ Volgens Satio was de voorbereiding naar het duel tegen Merodia heel goed. Voor de concentratie en de rust in het spel waren van belang. Satio: ‘Het is uiteindelijk gelukt.” door Ivan Summerville