Studenten bieden petitie over verhoogde schoolinschrijfgelden aan DNA

Namens een groep studenten hebben Livio Aminto en Edgar Sampie, gisteren, donderdag 2 augustus, een petitie aangeboden aan De Nationale Assemblée (DNA). De petitie is in ontvangst genomen door de griffier, Ruth de Windt in aanwezigheid van vicevoorzitter Melvin Bouva.
In de petitie wordt aandacht gevraagd voor de verhoogde inschrijf- en materiaalkosten voor het nieuwe schooljaar. “Het gevolg daarvan is dat grote delen van onze samenleving die het al bijzonder moeilijk hebben en met kunst- en vliegwerk trachten het hoofd boven water te houden, nu erger in de problemen zullen raken, omdat niet alle ouders/verzorgers in staat zullen zijn om de schoolgelden te betalen.”, luidt een passage uit de petitie.
Aminto en Sampie hebben het verzoek gedaan dat de brief wordt behandeld tijdens een openbare vergadering in het parlement. De vicevoorzitter zegt dat onderwijs hoge prioriteit geniet en dat signalen uit het veld worden gebruikt om aan de slag te gaan en verder worden besproken met de beleidsmakers. Dit maakt DNA bekend via hun website.

More
articles